Tuesday, May 3, 2016

Ο (μπαγιάτικος;) εκβιασμός και το δίλημμα της Αντιπολίτευσης


Share/Bookmark
Ο εκβιασμός του Τσίπρα προς την αντιπολίτευση είναι φανερός, με τα δραχμοπαπαγαλάκια του: "Είτε στηρίζετε άμεσα ή έμμεσα το αποτέλεσμα της ψευτοδιαπραγμάτευσης (στην αδιέξοδη κατεύθυνση της υπερφορολόγησης και όχι μείωση δαπανών, φόρων / απελευθέρωση της οικονομίας, εκσυγχρονισμό του κράτους) με τον ίδιο εμένα στην εξουσία, είτε επιχειρώ να οδηγήσω τη χώρα εκτός Ευρώπης και ευρώ."

Ποντάρει στο ότι όλοι γνωρίζουν πως είναι επαρκώς ανήθικος, τυχοδιώκτης, ανεύθυνος για να το κάνει. Και πιστεύουν μερικοί (ίσως δικαίως, ίσως αδίκως, αυτό είναι η κρισιμότερη αμφιβολία) πως είναι και επαρκώς βλάκας για να το τολμήσει, καθώς αυτό αναπότρεπτα θα σημάνει την καταστροφή του κράτους του οποίου προΐσταται και από το οποίο ζει κι αυτός και οι παρέες του. Ο ίδιος φαίνεται να μην ενοχλείται αλλά να καλλιεργεί και να ενισχύει συνειδητά αυτή του την εικόνα (του αμοραλιστή βλάκα), ώστε να είναι πιο πειστικός. Ελέγχει τα ΜΜΕ και μπορεί να φανατίσει τους απελπισμένους και κουρασμένους πια, από τόσα χρόνια αποτυχίες και ανακολουθίες, πολίτες για να τους κάνει να υποκύψουν. Έχει αρκετούς συμμάχους σε αυτό το απελπισμένο αυτοκαταστροφικό διάβημα του χρήσιμου ηλίθιου, για άλλους λόγους τον καθένα. Ανάμεσά τους και ένα μέρος της Γερμανικής ελίτ, που κινείται γύρω από τους συντηρητικούς Βαυαρούς και εν μέρει τον Σόιμπλε, τους μη ανταγωνιστικούς διεθνώς ντόπιους ολιγάρχες, τους αντιευρωπαϊστές κάθε είδους, Λεπέν, Ιγκλέσιας, πουτινικούς διάφορους, κερδοσκόπους της πρόσκαιρης διεθνούς νομισματικής αστάθειας & Σία.

Το βασικό ερώτημα για την αντιπολίτευση είναι το ίδιο με πέρυσι. Με μόνη αλλαγή ότι σήμερα φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του αριστεροδεξιού κοτζαμπασισμού και οι συσχετισμοί ισχύος έχουν κάπως αλλάξει.

Υποκύπτεις στον κοινό εκβιαστή; Διαπραγματεύεσαι μαζί του; Ή επιχειρείς να τον παγιδεύσεις; Και πώς;

Δύσκολα ερωτήματα για μια μάλλον αδέξια και αβαθή (κυρίως η κεντροαριστερή) αντιπολίτευση.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


Βλέπε σχετικά και τον Ιούνιο του 2015:
Μια άλλη σκέψη: αληθινή συναίνεση ή καλύτερα ρήξη τώρα;




1 comment:

  1. Οι Συριζαίοι και οι υποστηρικτές τους υπάρχουν όσο είμαστε στο ευρώ.
    Αν μας γυρίσουν στην δραχμή, σε μια βδομάδα θα έχουν φύγει για να σωθούνε.
    Ελπίζω ότι το ξέρουνε και αισιοδοξώ να τη γλιτώσουμε.
    ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    http://grexit1.blogspot.gr/

    ReplyDelete