Monday, December 23, 2019

Ασφαλίστε τις διαδηλώσεις αντί για ποινική ευθύνη


Share/Bookmark
Την πρόταση για τη ρύθμιση των δικαιωμάτων συνάθροισης ή διαδήλωσης, που είχε μπει στο συρτάρι, την είχε ήδη επεξεργαστεί ο Δήμος Αθηναίων επί Καμίνη με τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Είναι σωστή. Ιδιαίτερα ο ορισμός Υπεύθυνου Συνάθροισης με αστική και ποινική ευθύνη και ένα πρόσωπο από τις Αρχές που θα μιλά μαζί του.

Επειδή όμως αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο για ορισμό Υπευθύνων Συνάθροισης πολιτικών προσώπων, βουλευτών, επωνύμων, ηλικιωμένων, ανθρώπων χωρίς την εξουσία, ξέρουμε δα πώς λειτουργεί η Ελλάς, θα πρότεινα κάτι πιο φιλελεύθερο. Την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι τρίτων της συνάθροισης για αστική ευθύνη.

Η υποχρέωση ασφάλισης (εύκολη και on-line) πλέον σε οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική θα δημιουργήσει μια νέα ασφαλιστική αγορά.

Όσοι οργανώνουν και περιφρουρούν τις εκδηλώσεις τους με αποτελεσματικότητα, θα πληρώνουν ελάχιστα. Οι άλλοι θα αναγκαστούν να το κάνουν, για να πετύχουν χαμηλό κόστος ασφάλισης. Αν δεν μπορούν οι ίδιοι και φοβούνται προβοκάτορες, ας προσλαμβάνουν εταιρείες security. Θα μειώνει το κόστος ασφάλισης.

Το δημόσιο και οι ιδιώτες, αν γίνουν ζημιές ή τραυματισμοί, θα έχουν από ποιον να απαιτήσουν την αποζημίωσή τους μέσω της δικαστικής οδού. Όχι πάντως από τους φορολογούμενους. Ούτε από ένα μόνο πρόσωπο, που πιθανόν δεν θα έχει λεφτά ή θα τον κάνουν ήρωα.

Η ποινική ευθύνη του υπεύθυνου ας γίνει και πταίσμα στην περίπτωση αυτή.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





No comments:

Post a Comment