Saturday, January 9, 2021

Μέσα σε λίγες μέρες


Share/Bookmark

Ο εν ενεργεία Πρόεδρος και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας μιας μεγάλης χώρας αρνήθηκε τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοκρατικών εκλογών, σύμφωνα με τα οποία έχασε πανηγυρικά και "ούτε καν για λίγο", όπως δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας του δικού του κόμματος και σύμμαχός του στη Γερουσία. Τα οποία αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πανηγυρικά όλοι οι θεσμοί της χώρας του, οι διακομματικές Εκλογικές επιτροπές, η Δικαιοσύνη σε όλες και κάθε μία από τις περιπτώσεις και σε όλες τις βαθμίδες, οι Περιφερειακές Αρχές, οι εκλεγμένοι κυβερνήτες και υπουργοί τους, ακόμη κι εκεί που κυβερνά το κόμμα του. Τους οποίους προσωπικά πίεσε και απείλησε αποδεδειγμένα πλέον με καταγραμμένα τηλεφωνήματα να του βρουν τις ψήφους που του λείπουν και να ακυρώσουν τις ψήφους των αντιπάλων του.

Ο Αρχηγός του κράτους προέτρεψε τους οπαδούς του να μαζευτούν από όλη τη χώρα στην πρωτεύουσα, καμιά τριάντα χιλιάδες τελικά, και να εισβάλουν ως όχλος στο κτήριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας τη στιγμή που συνεδρίαζε για να επικυρώσει τυπικά τη λαϊκή βούληση υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του. Προκαλώντας διακοπή της συνεδρίασης, πέντε νεκρούς και την καθολική αντίδραση του πιστού Αντιπρόεδρου του, της ηγεσίας του κόμματός του, της ηγεσίας του αντιθέτου κόμματος, του υπουργικού του συμβουλίου, των άμεσων συνεργατών του, που άρχισαν να παραιτούνται μαζικά.

Στη διάρκεια της εισβολής και ενώ οι αντιπρόσωποι βρίσκονταν σε κίνδυνο (συνεχίζουν τώρα να ανακαλύπτονται όπλα και βόμβες δίπλα στην έδρα της Εθνικής αντιπροσωπείας) τηλεφωνούσε εν θερμώ σε γερουσιαστές και βουλευτές του κόμματός του που έτρεχαν να κρυφτούν από τον όχλο του, για να τους πιέσει να υποβάλουν ενστάσεις στην επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Αρνήθηκε με πείσμα να ζητήσει ξεκάθαρα από τον όχλο να αποχωρήσει όταν συνέβαιναν τα γεγονότα, το έκανε ο Αντιπρόεδρος, και να καταδικάσει την εκτροπή. Αναγκάστηκε να το κάνει εκ των υστέρων, υπό πίεση, ταμπουρωμένος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, Facebook, Instagram, μπλόκαραν τους λογαριασμούς του εν ενεργεία Αρχηγού του Κράτους, όπως και όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Είχε ήδη απολύσει 2-3 Υπουργούς Άμυνας, 2-3 Υπουργούς Εξωτερικών, 2-3 Υπουργούς Δικαιοσύνης, Εθνικής Ασφάλειας γιατί αρνήθηκαν να του κάνουν τα χατίρια και να παραβιάσουν το Σύνταγμα και τους νόμους στην έκταση που το απαιτούσε. Και κάθε καινούργιος που έβαζε βρίσκονταν σε λίγο στην ίδια θέση.
Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και τα επακόλουθα γεγονότα τοποθέτησε μαζικά πιστά του πρόσωπα σε υψηλές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη κυβερνοεισβολή του κύριου στρατιωτικού αντιπάλου της χώρας του στα πιο κρίσιμα συστήματα της διοίκησης, ακόμη και σε αυτά των ενόπλων δυνάμεων και της υπηρεσίας που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα. Η εισβολή έτρεχε για δέκα μήνες πριν γίνει αντιληπτή και, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, δεν είναι ακόμη σαφής η έκτασή της και αν έχει πλήρως εξουδετερωθεί, Ούτε ποια δεδομένα υπεκλάπησαν. Ο Αρχηγός του κράτους, όμως, αποπειράθηκε να ρίξει το φταίξιμο σε τρίτη ανταγωνιστική χώρα και όχι σε αυτήν που οι υπηρεσίες ασφαλείας, ο υπουργός εξωτερικών και όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες απέδωσαν, η οποία κατά σύμπτωση είναι αυτή που αποδεδειγμένα ευνόησε με κάθε τρόπο και με μια παρόμοια εισβολή την εκλογή του και είναι αυτή, η Ρωσία, που έχει ωφεληθεί τα μάλα από τις πολιτικές του και την υποχωρητικότητά του ή την άρνηση δράσης του στο διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό πεδίο.
Δέκα πρώην υπουργοί Άμυνας της χώρας του όλων των προέδρων και κομμάτων, και οι δικοί του, με συνολικά τρεις δεκαετίες εμπειρία, υπέγραψαν κοινή επιστολή ζητώντας από τις Ένοπλες Δυνάμεις υπευθυνότητα, πίστη και στήριξη στο Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Μετά τα γεγονότα η Πρόεδρος της Βουλής (τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας) και άλλοι ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες επικοινώνησαν με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για να εξασφαλίσουν ότι ο Αρχηγός του Κράτους για τις λίγες μέρες που απομένουν στο αξίωμα δεν έχει άμεση πρόσβαση στους κωδικούς χρήσης των πυρηνικών όπλων και πως δεν θα προκαλέσει κάποια μεγάλης έκτασης παγκόσμια κρίση ως αντιπερισπασμό στη δύσκολη θέση που βρίσκεται.
Ο Αντιπρόεδρός του, στελέχη του κόμματος που τον υποστήριξε, η Βουλή εξετάζουν σοβαρά λόγω του αυξημένου κινδύνου τους δύο συνταγματικούς τρόπους που υπάρχουν για να τον αντικαταστήσουν γι' αυτές τις δέκα μέρες, εάν δεν παραιτηθεί, ώστε να του αφαιρέσουν την πρόσβαση στα κρίσιμα μέσα άμυνας και ασφάλειας στον χρόνο που υπολείπεται. Στην κατεύθυνση αυτή συμβουλεύουν ο πρώην προσωπάρχης του, οικεία του πρόσωπα, υπουργοί, πολλοί εκ των οποίων υπήρξαν πρώην συνεργάτες του και στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του.
Ο ίδιος εμφανίζει να εκδηλώνει πλέον όλα τα συμπτώματα της ψυχικής διαταραχής από την οποία πάσχει. Έχει κλειστεί στο προεδρικό μέγαρο με μερικούς φανατικούς πιστούς σε επαφή με το στενό οικογενειακό του κλαν, σχεδιάζοντας να δώσει χάρη στον εαυτό του (!) και ποιος ξέρει τι άλλο. Ενώ γνωρίζει ότι εξερχόμενος από το bunker θα έχει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες υφιστάμενες και νέες διώξεις των δικαστικών αρχών για κάθε είδους εγκληματικές πράξεις, τόσο αυτός όσο και το κλαν του.
Εντωμεταξύ, οι περισσότεροι σύμβουλοί του έχουν παραιτηθεί ή αποστασιοποιηθεί, ο προσωπάρχης, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και δεκάδες άλλοι. Μόνο δείγμα επαφής του με την πραγματικότητα είναι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, υπό την πίεση των γεγονότων από το bunker του, όπου φαίνεται να αποδέχονταν για πρώτη φορά την ήττα του και την ομαλή μετάβαση εξουσίας. Με τα δεδομένα της έως τώρα συμπεριφοράς του, όμως, τις προηγούμενες και πρόσφατες μεταπτώσεις του και τα ατελείωτα ψέματα, την προφανή ψυχοπαθολογία του ανθρώπου και τις προσωπικές συνέπειες που αντιμετωπίζει ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο με τα λεφτά του μπαμπά και αποτυχημένος επιχειρηματίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, σε συνδυασμό με το τεράστιο διακύβευμα για την ασφάλεια της χώρας του και την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, θα ήταν πολύ επικίνδυνο να αναλάβει κανείς το ρίσκο να αποδεχθεί τα δύο αυτά βιντεοσκοπημένα λεπτά ως εγγύηση ομαλότητας και να τον πάρει τοις μετρητοίς.
Διάλειμμα για ποπκόρν και μπύρα.
Εάν πριν 2-3 χρόνια, ή έστω πριν μερικούς μήνες, μια χολιγουντιανή ταινία παρουσίαζε τις ΗΠΑ ως τη χώρα στην οποία συμβαίνουν τα ανωτέρω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι υποθέσεις, το Κογκρέσο, την κυβέρνηση, τον Αντιπρόεδρο και τον Πρόεδρό της, πώς θα την κρίνατε;
Νομίζω ότι οι πιο πολλοί θα λέγαμε.... "Ποοουυυφ! αμερικανιές του Χόλιγουντ!".

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment