Tuesday, April 6, 2021

Η τρίτη κάθαρση


Share/Bookmark

Εάν η ΕΛΑΣ υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη εξιχνιάσει και τεκμηριώσει τη δολοφονία της Μαρφίν, θα είναι η τρίτη κάθαρση της Ελληνικής κοινωνίας που εν πολλοίς θα χρωστάμε στην υπομονή και μεθοδικότητα του συγκεκριμένου υπουργού, όπως και του κ. Δένδια.

Η πρώτη υπήρξε η 17 Νοέμβρη, που απομυθοποίησε τους μικρομεσαίους ασυνάρτητους κομφορμιστές μικροαστούς- μικροκλέφτες που φοβόντουσαν την γκρίνια της γυναικούλας τους και καθάριζαν όποιον πέρναγε, ανώμαλα παπαδοπαίδια που βρίσκονταν πίσω από τον μύθο των Ρομπέν του ... αντιιμπεριαλισμού, με μυαλό και συγκρότηση επιπέδου αποτυχημένου ισλαμιστή.

Η δεύτερη κάθαρση υπήρξε η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και η απομυθοποίηση των ούγκανων που νόμιζαν πως υπεράσπιζαν την εθνική καθαρότητα κρίνοντας εξ ιδίων (!) δηλαδή των λιγότερο εξελιγμένων πρωτευόντων ανθρωποειδών, των βλακών που κινούνται εγγύτερα στις ενστικτώδεις αντιδράσεις του φόβου του ζωικού βασιλείου για τα πράγματα που αδυνατούν να κατανοήσουν λόγω βλακείας. Τρέφονται από μίσος και τεστοστερόνη, η οποία μετατρέπεται σε πανικό μόλις αισθανθούν τον κίνδυνο απέναντι σε ανώτερες διάνοιες σκεπτόμενων ανθρώπων και νόμων, που μόνο με το ένστικτο της καχυποψίας απέναντι στο άγνωστο κι ακατανόητο μπορούν να προσεγγίσουν.

Η τρίτη κάθαρση θα είναι ετούτη: ας δούμε τι άλλο συγγενές είδος χιμπατζήδων (ζητώ εκ προοιμίου συγγνώμη από τα προγονικά μας θηλαστικά) θα αποκαλύψει, που χρόνια αναπαράγεται και καταστρέφει σαν κακό σπυρί, σαν μύκητας, σαπίζει σκοτώνει κι αποσυνθέτει το δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Και οι τρεις τύποι, οι τρεις αυτές ζωικές μορφές, συναντιώνται σε κάθε κοινωνία. Είναι φυσική η ύπαρξή τους. Δεν καταλήγουν πάντοτε καρκινικά και βίαια αποστήματα. Συνήθως, σε κανονικές συνθήκες, μένουν στο καφενείο ή στη μετριότητα. Μπορεί ακόμη να ενσωματωθούν και να ζήσουν ως κανονικοί άνθρωποι. Δεν είμαστε όλοι ιδιοφυΐες ούτε και πρέπει. Χρειάζεται λίγο στοργή και καλοσύνη, την οποία προφανώς έχουν στερηθεί, για να αποδεχθούν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τη δύσκολη εφηβεία τους και καθένας τις ατέλειές του. Να βρουν νόημα στη στοργική καθημερινότητα της ζωής.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η αποκάλυψη του πνευματικού μεγέθους, των χαρακτηριστικών, της παθογένειας των εγκληματιών. Του κοινωνικού περίγυρου που τους εκκόλαψε και της ψυχής τους. Να αποκτήσουν επιτέλους, όπως και οι προηγούμενοι, ορατό πρόσωπο.

Η απομυθοποίηση. Η κάθαρση.

Εικόνα μας είναι, καμωμένη από τα υλικά της άγνοιας και του φόβου της αλήθειας εντός κι εκτός μας.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



Σχετικός σύνδεσμος:




No comments:

Post a Comment