Saturday, July 28, 2018

Η ευθύνη


Share/Bookmark
Η ευθύνη της κυβέρνησης (και όχι μόνον αυτής της κυβέρνησης) δεν είναι ότι δεν κήρυξε και δεν επέβαλε έγκαιρα την εκκένωση του οικισμού, ότι δεν έστειλε έγκαιρα το λιμενικό, ότι δεν έδρασε ορθολογικά βάσει σχεδίου.

Είναι ότι δεν υπάρχει ΕΝΑΣ (1) άνθρωπος με την ευθύνη να συντονίσει, να αποφασίσει την εκκένωση, να στείλει το λιμενικό, το ναυτικό, την αστυνομία, όλες τις δυνάμεις του κράτους, να εφαρμόσει ένα σχέδιο.

ΕΝΑΣ. Που έχει την ευθύνη. Το σύνολο της ευθύνης και της εξουσίας. Όχι δύο, ούτε πέντε, ούτε εκατό. Ένας άνθρωπος, σε μια θέση, επαγγελματίας, ειδικός, της διοίκησης, που σε περίπτωση κρίσης έχει την εξουσία και την υποχρέωση, αποφασίζει άμεσα και δίνει εντολές στο επιτελείο του και στις δυνάμεις του κράτους χωρίς να μπλέκουν οι υπουργοί κι οι δήμαρχοι στα πόδια του. Και δίνει λόγο όταν τελειώσει η κρίση.

Η ευθύνη της κυβέρνησης, των κομμάτων, των βουλευτών είναι ότι απολύτως συνειδητά, συστηματικά, μεθοδικά, για να προστατέψουν και να βολέψουν τους δικούς τους, φρόντισαν να καταργήσουν το κράτος. Φρόντισαν (και πέτυχαν) να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Αυτή λοιπόν, για κάθε έναν νεκρό, για κάθε έναν πληγωμένο, είναι ΟΛΗ, μα ΟΛΗ, δική τους.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



No comments:

Post a Comment