Tuesday, October 30, 2018

H classy κα Τρέμη και το ΚΚΕ


Share/Bookmark
Γιατί εκπλήσσεσθε ότι η κα Τρέμη ψηφίζει ΚΚΕ; Στη χώρα μας κάθε μέλος της ανώτερης τάξης με ορισμένες ευαισθησίες, που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να ψηφίζει ΚΚΕ ή να πηγαίνει στην εκκλησία (ενίοτε και τα δυο). Το πρώτο έχει σχέση με την επανάσταση και τον κομμουνισμό όσο ακριβώς η δεύτερη με τα ευαγγέλια και την Αποκάλυψη, τότε που οι καλοί θα παν με τους καλούς και οι κακοί θα καίγονται στην κόλαση αιωνίως, στον αταξικό Παράδεισο κάτω από τα μάτια του Μεγαλοδύναμου.

Τα διαβάζουν στις τελετές, στους γάμους, στις κηδείες και τις πορείες (με γούνα καμιά φορά), ως τσιτάτα κι αποσπάσματα, τα τραγουδούν, τα ψέλνουν. Αλλά κάνουν και θα έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην έλθουν ποτέ. Διότι η έλευσίς τους θα συνεπάγετο το δικό τους τέλος στο παρόν. Πόσο απαραίτητα είναι όμως! Παρηγορούν, τοποθετημένα σε ένα απώτατον μέλλον, τις ευαίσθητες ψυχές για να υπομείνουν την αβάσταχτη σκληρότητα του παρόντος κόσμου (για τους άλλους). Ενώ επιτρέπουν στους εν λόγω θεσμούς να διατηρούν τις ακμάζουσες επιχειρήσεις τους, την περιουσία τους, τα ευρώ τους, τις μισθάρες τους, όπως και στην κυρία Τρέμη. Διά παν ενδεχόμενο, διά την σωτηρίαν της ψυχής των ιδίων και (φυσικά) των «αδυνάτων».

Τα λεγόμενα «αστικά» κόμματα δεν τα ψηφίζουν οι καθωσπρέπει μεγαλοαστοί και βολεμένοι, αλλά όσοι έχουν αβέβαιο παρόν και ακόμη πιο αβέβαιο μέλλον, που τους ανησυχεί και τους ταράζει. Κάποιου είδους ταξική μπασκλασαρία δηλαδή: η μεσαία τάξις. Οι εντελώς μπερδεμένοι καταλήγουν στους ΣΥΡΙΖΕΣ και λοιπούς ΑΝΕΛ, Λεβέντηδες και χρυσαύγουλα, είτε από αμορφωσιά είτε από ιδιοτέλεια. 

Το ΚΚΕ και η εκκλησία είναι διαχρονικά classy. Και όπως όλοι γνωρίζουν, being classy isn't a choice. It's a lifestyle. 

Εύγε, κα Τρέμη!


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment