Friday, August 2, 2013

Η υποκρισία «κάμπτει» το Σύνταγμα


Share/Bookmark
Εγκρίθηκε η τροπολογία (!!!) σύμφωνα με την οποία με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.

Η καταφανώς αντισυνταγματική διάταξη αλλά και ο τρόπος ψήφισής της (από θερινό τμήμα ως τροπολογία και όχι ως νόμος) επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλο λέγοντας ότι «οι συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις μπορεί να κάμπτονται όταν υπάρχει υπέρτερος λόγος».

Ομολογεί δηλαδή την συνταγματική εκτροπή, έστω κι αν την κρίνει αναγκαία.

Ο κ. Μητσοτάκης ο μικρότερος επιτίθεται αφελώς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς τους ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια, αντιτείνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με Προεδρικά Διατάγματα γίνεται η οργάνωση των υπουργείων, και παρέπεμψε σε σχετικούς νόμους που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν (έγινε σίγουρα και επί χούντας για τους γνωστούς λόγους αλλά δεν έσωσε τη χώρα).

Όμως ο κ. Μητσοτάκης ΨΕΥΔΕΤΑΙ συνειδητά όταν λέει «ότι έχει γίνει ήδη συστηματική προεργασία πριν κατατεθεί η τροπολογία»… «Εδώ και έναν χρόνο συγκροτήθηκαν επιτροπές αξιολόγησης όλων των υπουργείων, έγινε επεξεργασία των προβλημάτων και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο και κάνει την εισήγηση», είπε, και συμπλήρωσε: «Για όλους εσάς που μιλούσατε για "γονατογραφήματα", σας λέω ότι έχει γίνει σημαντική εργασία για να καταρτίσουμε αυτά τα οργανογράμματα. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να συνεχίσουμε μια πρακτική με οργανωμένο, όμως, τρόπο».

Πούντα τα οργανογράμματα, κ. Μητσοτάκη; Τι υπουργεία έχετε σχεδιάσει; Ποια Διοίκηση; Με τι στόχους; Ποιο κόστος; Πόσους τελικά υπαλλήλους χρειαζόμαστε και τι προσόντων; Ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν; Πώς θα αξιολογούνται; Τι ευθύνες θα έχουν; Πώς θα αυτονομηθεί από την παρεμβατικότητα της πολιτικής ηγεσίας και τον κομμάτων; Αν είναι έτοιμα αυτά, γιατί δεν τα φέρνετε με έναν νόμο να τα δούμε κι εμείς να αναγαλλιάσουμε και αναγκάζεστε να τα περάσετε με ΠΔ και αμφίβολης νομιμότητας και διαφάνειας τροπολογίες;

Ξέρετε πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχει γίνει για τρία χρόνια τώρα που η χώρα είναι χρεοκοπημένη ούτε από τότε που οι παρατάξεις σας κυβερνούν και συγκυβερνούν και γνωρίζουν το πρόβλημα. Ατζαμοσύνες κι απόψε αυτοσχεδιάζουμε.

Στην τύχη βάζετε σε διαθεσιμότητα, με μόνη έννοια μια μόνη κόκκινη γραμμή: να προστατέψετε τους δικούς σας.

Συνεπικουρούν επιβεβαιώνοντας και οι κκ. Παυλόπουλος και Κακλαμάνης !!! (γνωστοί διοριστές εκατοντάδων χιλιάδων αχρείαστων, αυτών από το βάρος των οποίων κάμπτεται σήμερα το σύνταγμα). Οι ίδιοι, δηλαδή, που προκάλεσαν την «κάμψη του Συντάγματος» με τους διορισμούς τους.

Κι από δίπλα η αναξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχουν επιλέξει για να τους διευκολύνει, αντιπαρατίθεται στο αποτέλεσμα (την παραβίαση του συντάγματος από την πραγματικότητα) και όχι στην αιτία που οδήγησε στην πραγματικότητα αυτή. Την αιτία αυτή υπερασπίζεται και μεγεθύνει, προτείνοντας κι άλλο δημόσιο, κι άλλους διορισμούς και αποσιωπώντας ή αντιτιθέμενη σε κάθε παράλειψη της Κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης.

Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τους βολεύει.

Με αυτόν και τους χαζοφουσκωτούς μπορούν να ελπίζουν ότι θα ξανακερδίσουν. Και θα δούμε τον Παυλόπουλο και τον Κακλαμάνη πάλι υπουργούς. Και Οικονομικών, ίσως.

Έτσι έχουμε το παράλογο σκηνικό: η Κυβέρνηση να ομολογεί μέσα από τα δόντια ότι η πραγματικότητα (που οι ίδιοι δημιούργησαν ή δεν απέτρεψαν) «κάμπτει το Σύνταγμα», δηλαδή ξεφτιλίζει την Δημοκρατία, ενώ η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται την πραγματικότητα και όχι τις αιτίες που τη δημιούργησαν και τη συντηρούν.

Λύση και ελπίδα δεν προτείνει κανείς.

Έτσι η Ελλάς, ωραία και ανέμελη, ξανά προς τη δόξα τραβά…


Γιώργος Γιαννούλης- ΓιαννουλόπουλοςNo comments:

Post a Comment