Tuesday, May 29, 2018

Ο κ. Mamoudou Gassama από το Μάλι


Share/Bookmark
Ο κ. Mamoudou Gassama, από το Μάλι, διέσχισε την Αφρικανική ήπειρο και, όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες του, τα νερά της Μεσογείου, για να καταλήξει στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Αυτό το μακρύ ταξίδι ενός άγνωστου ανθρώπου ήταν η απρόοπτη σωτηρία ενός τετράχρονου αγοριού που κρέμονταν από ένα μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, "με τη βοήθεια του Θεού", όπως δήλωσε, (δεν έχει σημασία ποιανού Θεού) σκαρφάλωσε στην πρόσοψη για να το αρπάξει.

Ο Πρόεδρος Μακρόν κάλεσε τον Μαλινέζο spiderman για να τον ευχαριστήσει, του ανακοίνωσε ότι η Γαλλία τον θέλει για πολίτη της και του πρόσφερε μια θέση στην Πυροσβεστική, στους περίφημους και αγαπητούς pompiers.

Πριν τρία χρόνια ένας άλλος συμπατριώτης του, ο κ. Lassana Bathily, επέδειξε κουράγιο και ηγετικές ικανότητες, σώζοντας έξι ομήρους στο σουπερμάρκετ από την επίθεση των τζιχαντιστών. Αυτός ο τελευταίος έγραψε το αξιομνημόνευτο "Je ne suis pas un héros"  και, φτωχός νέος άνθρωπος, έκανε μια φιλανθρωπική προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων που βοήθησαν το χωριό του στο Μάλι να αποκτήσει ύδρευση.

Δεν φτάνει η τιμωρία των εγκληματιών για να προχωρήσει ο κόσμος. Χρειάζεται, ακόμη περισσότερο, η αναγνώριση της οφειλής σε όσους κάνουν το ανθρώπινο καθήκον τους, χωρίς να το σκεφτούν, "με τη βοήθεια του Θεού", γιατί έτσι το νιώθουν. Ενώ μπορούσαν να κρυφτούν και να προσπεράσουν.

Σπουδαίος τόπος αυτός που βγάζει τέτοιους νέους ανθρώπους!


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



Πηγή: BBC.COM
Mamoudou Gassama: Mali 'Spiderman' to be made French citizen









No comments:

Post a Comment