Tuesday, July 14, 2015

Ο Σουάρες και ο φουκαράς


Share/Bookmark
Ένα πολύ χαριτωμένο παράδειγμα ενός μάλλον καλοπροαίρετου και συμπαθούς ανθρώπου (ή είναι απλά το εφφέ Βαρουφάκη που τον κάνει να φαίνεται έτσι;) ο οποίος πέφτει θύμα είτε της άγνοιας είτε των περιορισμών του.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι εμείς έχουμε κάνει κορώνα μας τη σύλληψη της "φοροδιαφυγής" (σ.σ. σε συνθήκες φοροεπιδρομής) το γνωστό επίμονο όσο και άφαντο ελντοράντο. Και, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη Βουλή, είπε στην κυρία Μέρκελ: «Δεν μας αφήνουν να έχουμε έσοδα. Είπα λοιπόν στην κα Μέρκελ ότι είναι σαν να είστε η Μπάγερν Μονάχου και εμείς η Μπαρτσελόνα και να μη μας αφήνετε να χρησιμοποιήσουμε τον Μέσι ή τον Νεϊμάρ. Και μου απαντάει “ούτε τον Σουάρες” (το όνομα του το υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας). Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η κυρία Μέρκελ ξέρει καλύτερα ποδόσφαιρο απ’ ό,τι εγώ»!

Όταν παίζεις σκάκι πρέπει να είναι και οι δυο παίκτες πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο για να έχει νόημα το παιχνίδι. Ο κ. Τσακαλώτος είτε αγνοεί είτε δεν συσχέτισε το γεγονός ότι ο Σουάρες θεωρείται ένας παίκτης εξαιρετικά επιθετικός, που παίζει έξω από τα όρια και με πολλές μπαγαμποντιές. Λέγεται πως φτάνει ακόμη και να δαγκώνει τους συμπαίκτες του. Μακάρι η αφελής δήλωση του κ. Τσακαλώτου να προέρχεται από ποδοσφαιρική άγνοια του χαρακτήρα του Σουάρες και όχι από έλλειψη κατανόησης της παρατήρησης ή ακριβώς στο αντίθετο: πως θέλει έναν Σουάρες να δαγκώνει τους πολίτες.

Κι έτσι βγάζει, ο καημένος, ένα άσχετο συμπέρασμα (ξέρετε, σαν να σου υποδεικνύουν μια τρύπα μπροστά σου αλλά να κοιτάς το δάχτυλο) από την ατάκα της Καγκελαρίου και το διακηρύττει από τα έδρανα της Βουλής διανθίζοντας αφελώς με αυτό την ομιλία του. Και χαριτολογώντας το αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ για να αλαφρώσουν κάπως την ατμόσφαιρα με ολίγον από ασχετοσύνη, ολίγον από ιλαρότητα.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος




No comments:

Post a Comment