Monday, July 13, 2015

Πότε θα συλληφθεί ο κύριος;


Share/Bookmark
Ο κύριος αυτός κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος. Πότε θα συλληφθεί;

"Σχεδιάζαμε διπλό νόμισμα και έξοδο...ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε εγώ ούτε ο Ευκλείδης θα ψηφίσουν τη συμφωνία... δεν ξέραμε πώς θα διαχειριστούμε το ΟΧΙ που ζητήσαμε..."

Επί πέντε μήνες ο υψηλόβαθμος αυτός υπάλληλος (τίνος τελικά;) κορόιδευε τον κόσμο όλον. Και τους Έλληνες και την Ευρώπη. Ξεφτίλιζε τη χώρα, έκανε τον δάσκαλο σε μερικούς από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμου με μπουρδολογίες, έλεγε τα πάντα και τα αντίθετά τους, έκανε σόου το σημαντικότερο όργανο της Ένωσης των Εθνών της Ευρώπης, το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών, λέγεται ότι ηχογραφούσε κιόλας. Εξανέμισε κάθε εμπιστοσύνη. Ανεβοκατέβαζε με τις δηλώσεις του spreads και ισοτιμίες, παίζοντας με την καταστροφή ενός έθνους και βάζοντας σε κίνδυνο μιαν ήπειρο, το οικονομικό και πολιτικό της οικοδόμημα (προς όφελος τίνος άραγε;) Κόστισε πέτρινα χρόνια, απώλειες εργασίας, περιουσιών. Κατέστρεψε κάθε αξιοπιστία, κάθε αξιοπρέπεια των Ελλήνων, με την αληθινή έννοια της λέξης.

Ηλίθιος δεν είναι, σίγουρα. Ούτε τρελός. Ας τον εξετάσουν σχετικά οι αρμόδιοι γι' αυτά. Αν τίποτε εκ των δυο δεν ισχύει, δεν μπορεί να έκανε τον κλόουν τζάμπα κι άσκοπα.

Πότε θα συλληφθεί ο κύριος; Όχι για εκδίκηση, αλλά για να μάθουμε έγκαιρα την αλήθεια. Έστω για την ιστορία.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment