Monday, August 22, 2016

Η αρχή του τέλους


Share/Bookmark
Η σκοταδιστική Ελληνική αριστερά κυριάρχησε ιδεολογικά για πάνω από 50 χρόνια, στηριγμένη σε ένα μείγμα πρωτοχριστιανικού μαρτυρολογίου, μεταφυσικής μανιχαϊστικής ηθικής και εμπορίου της ουτοπίας. Την έθρεψε και διευκόλυνε η βία, η βαθιά διαφθορά και η τυφλότητα των τότε κυβερνώντων.

Πλέον, ως εξουσία, έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το αφ' υψηλού ύφος και χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές μεθόδους του Μπέρια, του Γκαίμπελς, των κάθε λογής Μαδούρων, Παπαδόπουλων και Πινοσέτηδων. Απόπειρα διοικητικού ελέγχου των μέσων, οργανωμένο τρολάρισμα στα social media για να αποπροσανατολίσει τις σοβαρές συζητήσεις, κυνικά ψέματα, οργανωμένη προσωπική επίθεση σε όσους από τους αντιφρονούντες θεωρούνται επικίνδυνοι, απαξίωση, ειρωνεία, ακόμη περισσότερο απέναντι σε αυτούς που προέρχονται από την ευρύτερη αριστερά, το πλέον φωτισμένο τμήμα της, που θεωρούν ότι είναι οι πιο απειλητικοί, στους πλέον επιτυχημένους. Μύρια τα παραδείγματα, από τον Πύρρο Δήμα, ως τον Αρκά και τον Χαντζόπουλο. Και κάθε μέρα προστίθενται καινούρια ανάμεσα στους επώνυμους και εκατοντάδες ανάμεσα στους λιγότερο επώνυμους κι ανώνυμους. Σε κάθε περιβάλλον, σε κάθε χώρο.

Εις μάτην. Είναι δείγμα πανικού.

Όλα τούτα μαρτυρούν πως το παιχνίδι το έχει ήδη χάσει, για τον ίδιο λόγο που κάποτε το κέρδισε: κανένα κράτος, καμία βία, καμία προπαγάνδα, κανένας περιορισμός, καμιά απειλή, καμιά δύναμη στον κόσμο δεν είναι ικανή να σταματήσει την προέλαση των ιδεών όταν έρθει η ώρα τους (ούτε να αποτρέψει τον θάνατό τους).

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



No comments:

Post a Comment