Saturday, April 8, 2017

Το άσπρο μαύρο


Share/Bookmark
Είναι ενδιαφέρουσα η μέθοδος με την οποία τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται από ορισμένους ως πολλαπλασιαστές στρέβλωσης για να μετατρέπουν την επιθυμία τους σε πραγματικότητα, διασπείροντας ή αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις, με ακριβώς αντίθετο περιεχόμενο από το πραγματικό γεγονός.

Χαρακτηριστικά, για τη σύμβαση Σένγκεν, που αποτελεί μια από τις μεγάλες προόδους της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, η οποία διευκόλυνε και άλλαξε τη ζωή 400 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε., καθώς και τις μεταξύ τους συναλλαγές, ακόμη και την αίσθηση της ταυτότητας σταδιακά, καθώς και των εκατομμυρίων επισκεπτών του ενιαίου χώρου, προωθώντας ταυτόχρονα την κοινή τους ασφάλεια, διάβασα σε κάποιες αναρτήσεις και ψευδοειδήσεις, πως καταργείται οσονούπω, στις 7 Απριλίου.

Πάει δηλαδή η ενιαία Ευρώπη, αυτό ήτανε! όνειρο και πέρασε!

Στην πραγματικότητα, αυτό που αλλάζει είναι η ισχυροποίησή της στα εξωτερικά σύνορα, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια εντός, λόγω της προφανούς τρομοκρατικής απειλής αλλά και άλλων θεμάτων παράνομων δραστηριοτήτων. Εφεξής θα ελέγχονται στην είσοδο και έξοδο από τον ενιαίο χώρο τα έγγραφα όλων των διερχόμενων, έναντι των ενιαίων ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων, δηλαδή και των Ευρωπαίων πολιτών όπως και των πολιτών άλλων χωρών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιδεικνύει κανείς απλά το Ευρωπαϊκό του διαβατήριό για να ταξιδέψει εκτός Σένγκεν, αλλά ο αστυνομικός θα το ελέγχει έναντι των βάσεων δεδομένων. Το ίδιο και κατά την είσοδό του. Κατανοητό, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα κινήσεις από και προς τη ζώνη Σένγκεν ατόμων υπόπτων για παράνομες ή τρομοκρατικές δράσεις, ακόμη και εάν είναι Ευρωπαίοι πολίτες (αρκετοί ανάμεσά τους είναι, όπως διαπιστώθηκε). Να αποφεύγεται η εξαγωγή τους και να είναι δυνατή η παρακολούθηση των κινήσεών τους.

Προφανώς, για τις μετακινήσεις από και προς τις εκτός Σένγκεν χώρες, θα αποτελέσει μια πρόσθετη διαδικασία και επιβάρυνση. Δεν θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην αγγλική τουριστική βιομηχανία, για παράδειγμα, η μικρή αυτή πρόσθετη καθυστέρηση στην κίνηση των Ευρωπαίων προς την Αγγλία.

Πού είδαν σε αυτό όμως την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης εντός της Ευρώπης, αντί για την αναγκαία προστασία και ενίσχυσή της στις παρούσες συνθήκες;

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, λένε, τα κάνει κρεμαστάρια.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος




No comments:

Post a Comment