Tuesday, September 15, 2020

Βάλτε την τιμημένη και βγάλτε τον σκασμό!


Share/Bookmark
310 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά τα 197 προέρχονται από την Αττική!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

H πληρότητα των ΜΕΘ έφτασε το 60%.

Εσείς συνεχίστε ο,τι κάνετε, όπως το κάνετε, κι ασχοληθείτε με τους υστερικούς κι υστερικές που δεν μπορούν να βουλώσουν το στοματάκι και τη μυτούλα τους σε κλειστούς χώρους κι όταν πλησιάζουν άλλους ανθρώπους με ένα διάτρητο πανάκι ... Και ανησυχούν μήπως τα βλαστάρια τους έχουν έλλειψη ... οξυγόνου! Ή δεν βλέπουμε τη φατσούλα τους, και τα χρησιμοποιούν σαν όπλα εναντίον των γειτόνων τους, γονιών, αδελφών, εκατοντάδων χιλιάδων ηλικιωμένων, δεκάδων χιλιάδων συνομηλίκων τους, των ίδιων και των παιδιών τους, υπερτασικών, με χοληστερίνη, με ζάχαρο, με αυτοάνοσα, με εκ γενετής καρδιακά, άλλοι που έχουν περάσει χημειοθεραπείες από λεμφώματα, καρκίνους που θεραπεύονται, ανοσοκαταστολή, παίρνουν ανοσοκατασταλτικά για να αντιμετωπίσουν την σκλήρυνση κατά πλάκας, αγκυλοποιητικές αρθρίτιδες, άλλα αυτοάνοσα, νέοι άνθρωποι, στα 30, στα 40, στα 50, που η επιστήμη τούς έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και ποιότητα ζωής. Που μπορεί να είναι οι δάσκαλοι των παιδιών σας, οι φίλοι τους, τα αδέλφια τους, ο περιπτεράς της γειτονιάς, ή ακόμη γιατροί και νοσηλευτές, φροντιστές ηλικιωμένων, μάγειρες, οι γονείς ή τα αδέλφια των συμμαθητών των αμάσκωτων βλασταριών σας ...

Σκατόψυχοι, ηλίθιοι και μικρόνοες όλου του κόσμου, που νομίζετε πως υπάρχει οικονομία που μπορεί να λειτουργήσει κανονικά όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι φοβούνται μην αρρωστήσουν και πεθάνουν οι ίδιοι ή οι δικοί τους, ή μη μείνουν με κουσούρια.

Που νομίζετε πως υπάρχει άλλη λύση, άλλος δρόμος για να λειτουργήσει η οικονομία από τον έλεγχο της πανδημίας, με όποιον τρόπο, την επιμονή και υπομονή, το σύστημα, την έρευνα, τις αλλαγές, την πειθαρχία και τον νόμο και την ευθύνη, που χρειάζονται για να αισθανθούν πάλι οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, ασφαλείς.

Γιατί δεν ξέρετε, ή νομίζετε ότι σας συμφέρει να αγνοείτε, πως η οικονομία είναι χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες όνειρα για το αύριο, σχέδια, πρότζεκτς, που τα φανταζόμαστε τώρα, τα προσπαθούμε, τα παλεύουμε όλοι, να υλοποιηθούν τώρα για να αποδώσουν στο μέλλον. Ατομικά, του καθενός χωριστά, εταιρικά, παραγωγικά, καταναλωτικά, σπουδές, επενδύσεις, μετακινήσεις, δάνεια, αγορές ...

Και πως κανείς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα ή κάνει το ελάχιστο για να επιβιώσει είτε του το επιβάλλουν είτε όχι, όσο παραπάνω φοβάται, όσο παραπάνω ανασφάλεια υπάρχει για τη ζωή, για το μέλλον του. 

Γιατί οικονομία παραγωγική, δημιουργική, καινοτόμα, ανταγωνιστική, χωρίς ευρεία και καθολική αίσθηση ασφάλειας κι ελπίδες των πολιτών για το μέλλον τους, των ανθρώπων δηλαδή που συγκροτούν κάθε "αγορά ", κάθε προσφορά και κάθε ζήτηση, δεν λειτούργησε ποτέ, δεν λειτουργεί και ποτέ δεν θα λειτουργήσει.

Γι' αυτό, βάλτε την την τιμημένη!

Και βγάλτε τον σκασμό όσοι έχετε άποψη ..."επιστημονική".

Δεν έχετε. Δεν δικαιούστε να έχετε.

Οι επιστημονικές απόψεις εκφράζονται στα συνέδρια και σε δημοσιεύσεις και στα peer reviewed journals.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δικαιούνται άποψη μόνον όσοι την έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία. Ή επεξηγούν μια άποψη που έχει περάσει από αυτή τη διαδικασία επιτυχώς.

Βιολόγοι, γιατροί, οικονομολόγοι, ειδικοί σε κάθε τομέα ... και όχι ο κάθε παπάρας ... για θέματα ζωής και θανάτου ακόμη παραπάνω

Αυτός ας την πει στο καφενείο του, και με συστολή μη φάει κράξιμο...


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος

No comments:

Post a Comment