Tuesday, March 25, 2014

Τα μυαλά των αυταρχικών


Share/Bookmark

Τα μυαλά των αυταρχικών δεν αλλάζουν. Είναι ίδια σε κάθε εποχή. Νομίζουν πως μπορούν να σταματήσουν τη ροή των γεγονότων. Να ακινητοποιήσουν την εξέλιξη. Να χτίσουν την πλάση γύρω τους.

Κάποτε ένας ανεκδιήγητος υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που δεν επιτρέπονταν μη κρατικά τηλεοπτικά κανάλια (ούτε καν ραδιόφωνα), όταν του ανέφεραν δημοσιογράφοι πως δορυφορικά κανάλια θα εκπέμπουν στα Ελληνικά πάνω από τη χώρα μας είχε απαντήσει: "θα τους απαγορεύσουμε (των δορυφόρων) να υπερίπτανται του εθνικού εναέριου χώρου".

Έτσι δεν υποδεχτήκαμε με κάποιους κανόνες την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Της αντισταθήκαμε άδοξα και αυτή μας κατέλαβε εξ απήνης και εν τέλει μας σκλάβωσε.

Τώρα ο κ. Ερντογάν κυνηγά από εδώ κι από εκεί τα κελαηδιστά τουιτς επί ματαίω. Κείνα όμως, μικρές πτερόεσσες φρασούλες, διαφεύγουν από δίκτυο σε δίκτυο, από μέσο σε μέσο, από κινητό σε κινητό. Ψιθυριστές φωνούλες που όσο τις εμποδίζει κανείς τόσο δυναμώνουν οργισμένες κι ανεξέλεγκτες. Το μέλλον της γείτονος δεν προδιαγράφεται ευοίωνο όσο το κοπάδι των εμποδισμένων λέξεων μεγαλώνει κι αγριεύει.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment