Wednesday, May 29, 2019

Οι ανύπαρκτες έδρες


Share/Bookmark
Όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτοι αξιολογότατοι υποψήφιοι της ΝΔ, 21 Φεβρουαρίου, είχα γράψει το ακόλουθο σχόλιο, με πολλή μελαγχολία γι' αυτά τα παιδιά. Η μελαγχολία μου γίνεται εντονότερη τρεις μήνες μετά, διότι επαληθεύτηκε επακριβώς, και ενδιάμεσα στον κατάλογο προστέθηκαν εξίσου αξιόλογοι και πιο ώριμοι άνθρωποι, ικανοί και κατάλληλοι για τη δουλειά, που το πάλεψαν τίμια και σοβαρά.

Δεν εξελέγη κανείς τους.

Το ίδιο συνέβη και στα άλλα κόμματα πάνω κάτω.Το ίδιο θα συμβεί και στις εθνικές εκλογές.

Απολύτως φυσικό και μαθηματικά προβλέψιμο. Δεν φταίει ο "λαός" έτσι γενικά, στον οποίο τα ρίχνουμε όλα για να μη διορθώσουμε τίποτα.

Ο σταυρός προτίμησης σε κομματικές λίστες σε τεράστιες περιφέρειες είναι το ΚΥΡΙΟ μέσο υποβάθμισης, διαφθοράς και εξάρτησης του πολιτικού προσωπικού και ελέγχου του από την Ελληνική ολιγαρχία, τα ΜΜΕ, διάφορες οργανώσεις με επιρροή (εκκλησίες, δίκτυα, ομάδες). Από 1000 σόγια. Όχι φυσικά μόνο στη ΝΔ. Είναι καθολικό. Είναι απλώς μαθηματικά αδύνατο να εκλεγεί οποιοσδήποτε άλλος. Σε όποιο κόμμα, αν δεν είναι τηλεπερσόνα ή διασημότητα κάποιου είδους.  Όταν δεν έχεις άποψη και γνώσεις, απλώς κάνεις αυτό που σου υπαγορεύουν, ρίχνεις μια ψήφο όπου σου πουν και δεν έχεις καμία δυνατότητα επιρροής στις αποφάσεις

Η υποβάθμιση της ποιότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών και του έργου τους με την εισαγωγή του σταυρού ήταν το πιο τρανταχτό παράδειγμα με την αλλαγή του συστήματος. Σκεφτείτε μόνο πόσοι ήταν οι αξιόλογοι Έλληνες βουλευτές στην προηγούμενη ευρωβουλή, καθένας στον χώρο του, και το έργο τους. Και συγκρίνετε με την απερχόμενη και τη νέα.

Σε καλή μεριά!
__________________



.
(21 Φεβρουαρίου 2019)

Η Ελληνική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι 21 βουλευτές. Οι οποίοι εκλέγονται, μετά την μέγιστη προώθηση της μετριότητας και της διαπλοκής με την αλλαγή του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, με εκλογή με ΣΤΑΥΡΟ στην ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!

Που σημαίνει ότι, αν δεν είσαι διάσημος και αναγνωρίσιμος με κάποιον τρόπο, (λεφτά και σπόνσορες, στήριξη ΜΜΕ, δημόσια περσόνα ή οικογενειακό όνομα) δεν έχεις πιθανότητα να εκλεγείς αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο συνυπάρχουν άτομα που έχουν αυτές τις ιδιότητες.

Νομός της στατιστικής. Όταν η περιφέρεια είναι όλη η Ελλάδα, το 90% των ψηφοφόρων δεν θα σε ξέρουν όταν βάζουν τον σταυρό τους, αν δεν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Κάποιοι θα σε στηρίξουν. Αλλά το 90% θα ψάξει κάποιον που ήδη έχει ακούσει.

Η ΝΔ θα εκλέξει στην καλύτερη περίπτωση 6-7 βουλευτές. Ανακοίνωσε 15 + τον Μεϊμαράκη. Ανάμεσά τους 10 τουλάχιστον πολύ αξιόλογοι άνθρωποι με κατάρτιση κατάλληλη. Και μια κοπέλα Παναγιωταρέα, δεν ξέρω αν έχει κάποια συγγένεια με τη γνωστή υπερφίαλη κακόγουστη δημοσιογράφο.

Θα θεωρούσα πολύ μεγάλη επιτυχία αν τουλάχιστον 3 από αυτούς τους 10 ικανούς και πολύ αξιόλογους μπορούσαν να εκλεγούν.

Μαθηματικά τώρα. Απομένουν να ανακοινωθούν άλλοι μέχρι 42 κατ ανώτατο ανά κόμμα, δηλαδή μέχρι άλλοι 22 αν δεν κάνω λάθος, συν τον Μεϊμαράκη, που θα εκλεγεί πιθανότατα. Πιθανόν κι αυτή η Παναγιωταρέα λόγω ονόματος προηγείται. Άρα μένουν 4-5 εκλόγιμες θέσεις. Αν λοιπόν η ΝΔ ανακοινώσει κάμποσους ονοματούχους από τις πολιτικές οικογένειες ή 10 άσχετες διασημότητες, οι πιθανότητες να εκλεγούν αυτοί οι 3 τουλάχιστον αξιόλογοι άνθρωποι, που παρουσίασαν από τους 10 καλούς, είναι ίσες με μηδέν.

Οπότε δεν θα ψήφιζα ΝΔ και θα λυπηθώ πολύ γι' αυτούς τους ικανούς ανθρώπους στο ψηφοδέλτιο της, που δαπάνησαν την προσπάθειά τους για να εκλεγούν κάποιοι πολύ λιγότερο ικανοί.

Αν η ΝΔ επιλέξει τους υπόλοιπους, μέχρι τους 42, με εξίσου άγνωστα ονόματα με αντίστοιχα ή καλύτερα προσόντα, θα τους ψήφιζα. Αν όχι, λυπάμαι, δεν θα συνεργαστώ στην ενδογαμία του συστήματος. Να στείλουν πρώτο κομματικομιντιακής ποιότητας πράγμα στο ΕΛΚ, που ανήκουν.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



No comments:

Post a Comment