Wednesday, January 20, 2021

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον πλανήτη και στον εαυτό τους


Share/Bookmark

Δεν θα αναφερθούμε ξανά στον πορτοκαλί Μουσολίνι μήτε θα αναπαράγουμε την απογοήτευση των συνωμοσιολόγων, των ψεκασμένων, των απλοϊκών ανθρώπων που ενέπλεξε σε μια συλλογική ψύχωση. Εφεξής ελπίζουμε ότι ο μεν πρώτος θα απασχολεί μόνο τους φυσικούς δικαστές του, ενώ οι δεύτεροι θα βρουν στήριξη από τους ειδικούς και τους οικείους τους και όσους τους αγαπούν, ώστε να ξεπεράσουν τη βαριά ψύχωση πως τους κυνηγούν εξωγήινοι, παιδόφιλοι, ακούν φωνές, πως τους καθοδηγεί ο σωτήρας και θα εμφανιστεί το ιππικό και οι στρατιές των Evil Mutants με τον Magneto επικεφαλής, να επαναφέρουν στην εξουσία τη φαντασίωσή τους.

Εύθυμη μέρα, του Αγίου Ευθυμίου ανήμερα, διότι μετά από τέσσερα χρόνια παρανοϊκής ακαταληψίας και διχασμού από την ηγεσία της ισχυρότερης δημοκρατίας του κόσμου, ακούστηκε από τον νέο ηγέτη της ένας κατανοητός λόγος, σε μια κανονική, δομημένη γλώσσα, φράσεις με αρχή, μέση και τέλος, ενός κανονικού ανθρώπου, με μια συμπαθητική σύζυγο που εμφανώς αγαπά και τον αγαπά, με ικανούς συνεργάτες. Και με δεκαεπτά ουσιαστικές και συμβολικές αποφάσεις σε μία ημέρα, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον πλανήτη και στον εαυτό τους από όπου είχαν βιαίως επιχειρήσει να αποχωρήσουν (πράγμα φύσει αδύνατον) και είχαν οδηγηθεί σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο ψυχολογικό εγκλεισμό.

Μετρούμε ανάμεσα στα άλλα την επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία των Παρισίων, την Επανένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την επανένταξη και ενσωμάτωση των νέων που μεγάλωσαν στις ΗΠΑ, των Dreamers, και αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον τους.

Μπορεί ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μην είναι χαρισματικός, να είναι ηλικιωμένος, να είναι μεταβατικός, να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε σε πολλά. Είναι όμως αναμφίβολα ένας κανονικός άνθρωπος, που μιλάει μια κανονική γλώσσα, με ενσυναίσθηση, έχει μια σύζυγο που τον αγαπά και την αγαπά, μια νορμάλ οικογένεια, είναι τριγυρισμένος από ικανούς και έμπειρους ανθρώπους, μια συμπαθητική Αντιπρόεδρο, μια καλή κυβερνητική ομάδα και μια αποτελεσματική διοίκηση.

Πολύ μεγάλο βήμα για τις ΗΠΑ, τη Δημοκρατία, την ανθρωπότητα, ότι απαλλάχθηκαν δια της ψήφου και όχι δια της βίας από το άγος. Ακόμη, είναι τεράστιο όφελος για τη φυσική και κυρίως την ψυχική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



No comments:

Post a Comment