Wednesday, June 25, 2014

Πελάτες μου!!!


Share/Bookmark
Πολύ θετικό μέτρο, όπως αρμόζει σε ένα failed state.

"Στους πολίτες απευθύνεται πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τις χρεώσεις υπέρ τρίτων, πολλές εκ των οποίων πρόκειται να καταργηθούν ή να μειωθούν σταδιακά. Από χθες τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων, αλλά και να εκφράζουν τις απόψεις τους για αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της πλατφόρμας αυτής αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ η οποία επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Ιούνιο, κάτι που αναμένεται ότι τελικά θα γίνει τον Ιούλιο.
.........
Συνολικά οι χρεώσεις υπέρ τρίτων -κάποιες εκ των οποίων έχουν καταργηθεί- υπολογίζονται σε περίπου 200. Σε αυτές συναντούμε, μεταξύ άλλων, χρεώσεις όπως 2% επί της αξίας του παραγόμενου ελαιολάδου υπέρ δακοκτονίας ή χρεώσεις 0,5% επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων υπέρ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της Ακαδημίας Αθηνών. (πηγή kathimerini.gr) ".

Η απελπισμένη απόπειρα επιβεβαιώνει την απόλυτη ξεφτίλα ενός κράτους: "Παρακαλούνται οι πολίτες να μας ενημερώσουν για το τι φόρους τούς παίρνουμε και πού πάνε, διότι εμείς (ουπς!!!) έχουμε χάσει τη μπάλα. Ξεχάσαμε τι ψηφίσαμε και πότε και ποιος το εισπράττει.
Μήπως μπορείτε να μας το υπενθυμίσετε ηλεκτρονικώς; Και μια και κάνετε τον κόπο, πείτε μας και τη γνώμη σας περί αυτού. Μήπως θα επιθυμούσατε να συνεχίσετε να το πληρώνετε; ".

Και πες πως τα βρίσκουμε όλα με τη βοήθεια των πολιτών. Όλους εκείνους τους φόρους που αποτελούν έναν δεύτερο αφανή και αδιαφανή προϋπολογισμό και δεν υπολογίζονται στη συνολική φορολογική επιβάρυνση.

Τι θα γίνει; Σάμπως και τους 200 που τους ξέρουμε ήδη τους καταργήσαμε; Απλώς αλλάξαμε όνομα σε καμιά δεκαριά και τους μεταφέραμε στον προϋπολογισμό για να γίνουν επιχορηγήσεις στους "τρίτους".

"Πελάαατες μου!!!".... που θάλεγε και ο αθάνατος Θανάσης Βέγγος.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος









No comments:

Post a Comment