Wednesday, September 16, 2015

Αχ, αυτοί οι απάνθρωποι Γερμανοί!


Share/Bookmark
Getty images
http://www.bbc.com/news/world-europe-34272765
Γερμανία προς Ουγγαρία: "Αυτό δεν είναι αποδεκτό.Είναι αντίθετο στους Ευρωπαϊκούς Κανόνες."

Αυτή ήταν η φράση/προειδοποίηση της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας, η οποία απευθύνεται στη λαϊκίστικη ακροδεξιά Ουγγρική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, με τον πλέον επίσημο και αυστηρό τρόπο.

Η λαϊκίστικη αντιευρωπαϊκή κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας έριξε δακρυγόνα και χτύπησε με κανόνια νερού τους πρόσφυγες στα σύνορα με τη Σερβία. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι κι εξαντλημένοι από χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιού, με απίστευτους κινδύνους, μέσα από μάχες και ξένες χώρες, με τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους, πέφτουν θύματα βίας στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης: "Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε πολύ στην Ευρώπη. Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται αξιοπρεπώς."

" Δεν είναι οποιοσδήποτε καλοδεχούμενος", συνέχισε η Γερμανίδα Υπουργός. "Αλλά όσοι είναι πρόσφυγες πολέμου και φεύγουν για να γλιτώσουν από τον Εμφύλιο και την τρομοκρατία, και αυτοί που γυρεύουν πολιτικό άσυλο είναι στις αρχές μας να τους προσφέρουμε καταφύγιο.... και θα έχουν καταφύγιο εδώ στη Γερμανία".

Η Γερμανία και η Σουηδία είναι οι δυο χώρες με την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των προσφύγων.

Η κυρία Von der Leyen αρνήθηκε πως η Γερμανία έκλεισε μόνιμα τα σύνορα. "Οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι. Πρέπει να καταφέρουμε να βάλουμε μια τάξη, ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ώστε να κατανείμουμε τους πρόσφυγες ομοιόμορφα σε όλα τα Ομοσπονδιακά κράτη της χώρας και να τους οδηγήσουμε εκεί που πρέπει να πάνε".

"Παρά κάποιες θορυβώδεις αντιδράσεις - ιδιαίτερα στην υπερσυντηρητική Βαυαρία - οι πολιτικές της Καγκελαρίου Μέρκελ χαίρουν της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γερμανών πολιτών, που είναι υπέρ του καλωσορίσματος των προσφύγων. Η Γερμανία προετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες", δηλώνει η Υπουργός.

Αυτά μεταδίδει το CNN μαζί με τη συνέντευξη της Γερμανίδας Υπουργού, η οποία ακόμη τονίζει:
"Ο γερμανικός στρατός παρείχε 20.000 κλίνες στους πρόσφυγες στα στρατόπεδά του και προετοιμάζεται για 45.000 ακόμη", μας πληροφορεί η Γερμανίδα Υπουργός. Πέρα από τα χιλιάδες κρεβάτια που παρείχαν οι Δήμοι, οι τοπικές κυβερνήσεις,oι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και οι απλοί πολίτες στα σπίτια τους.

Απάνθρωποι αυτοί οι Γερμανοί όμως, ε; Ενώ η πουτινόφιλη ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας (της οποίας οι κάτοικοι βρήκαν άσυλο για δεκαετίες στη Δύση, στα πέτρινα χρόνια που πέρναγαν τα τείχη και τα πολυβόλα για να ξεφύγουν από το ολοκληρωτικό καθεστώς που τους πλάκωνε και να πάρουν ανάσα ελευθερίας) ξεχειλίζει από ανθρωπισμό.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



Το άρθρο του CNN και η συνέντευξη της Υπουργού.

Και το σχετικό στο BBC
http://www.bbc.com/news/world-europe-34272765 



No comments:

Post a Comment