Wednesday, September 9, 2015

Το ΕΣΡ γρήγορα


Share/Bookmark


O Τσέμα από τη Χερέθ και ο Τζόναθαν από την Αλχεθίρας είναι μέλη του Εθνικού Αστυνομικού Σώματος στην Ισπανία. Ο γάμος τους, που έγινε με κάθε επισημότητα στη Βασιλική Σχολή Ιππικού της Χερέθ, φορώντας την επίσημη στολή του Σώματος όπως συνηθίζεται στις περιστάσεις, πήρε δημοσιότητα. Όχι γιατί είναι κάτι ξεχωριστό στη χώρα μετά από δέκα χρόνια όπου γάμο μπορούν να συνάψουν, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι οι πολίτες με τον ή τη σύντροφό τους. (Σ.σ. στα οποία χρόνια δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση του ποσοστού των gay, φυσικά, ούτε αλλαγής της ερωτικής προδιάθεσης των Ισπανών straight. Και βέβαια, καμία Κυβέρνηση δεν συζητά πλέον το ζήτημα ούτε η συντηρητική, καθώς θεωρείται δεδομένο και είναι αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών). 

Πήρε απλώς μια μικρή δημοσιότητα διότι ήταν ο πρώτος γάμος που έγινε δημόσια ανάμεσα σε άνδρες της Εθνικής Αστυνομίας. Δεν το επιδίωξαν οι ίδιοι αλλά συνέβη μέσω κοινωνικών δικτύων και μιας τοπικής εφημερίδας που τους ζήτησε συνέντευξη. "Δεν είμαστε φυσικά οι μόνοι gay στο Σώμα", είπε ο Τσέμα, και ελπίζει ότι ο γάμος τους θα χρησιμεύσει στην καλύτερη αποδοχή. Και ότι θα βοηθήσει δίνοντας να καταλάβουν και στα παιδιά που κάνουν bullying στο σχολείο πως η σεξουαλική προτίμηση είναι κάτι φυσιολογικό. "Τα συναισθήματα υπάρχουν και είναι φανερά σε όποιον θέλει να τα δει. Δεν θα θέλαμε να κρύψουμε τίποτε είτε ανήκουμε σε αυτό το Σώμα είτε σε κάποιο άλλο". 

"Ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή", λέει χαμογελώντας ο Τσέμα, που γνώρισε τον Τζόναθαν σε μια δύσκολη στιγμή, στο τέλος μιας σχέσης, και αφού πέρασαν πέντε χρόνια μαζί αποφάσισαν να παντρευτούν. Μια κοινή ιστορία όπως για χιλιάδες άλλα ζευγάρια ανθρώπων, gay ή straight. Και σκοπεύουν να γιορτάσουν και την ασημένια και τη χρυσή επέτειο τους στο μέλλον. 

Ο Τσέμα δεν αποκλείει το να παντρεύονταν και σε εκκλησία, εάν η εκκλησία το αποδέχονταν (αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των εκκλησιών), γιατί είναι πιστός καθολικός και συμμετέχει στις πασχαλινές λειτουργίες. Η δυσκολία του, λέει γελώντας, θα ήταν να πείσει τον σύντροφό του που είναι το αρχέτυπο του αγνωστικιστή. 

Ούτε αποκλείει να υιοθετήσουν ένα παιδί. " Όταν θα αισθανθούμε ώριμοι να το κάνουμε για να αναλάβουμε την ευθύνη". Και σημειώνει ότι "κατηγορούνται από ορισμένους οι gay γονείς γιατί υιοθετούν παιδιά, αλλά δεν φτάνουν να σκεφτούν τους γονείς που παρατούν τα παιδιά τους. Σαν να ήταν οι κακοί οι gay που υιοθετούν ένα παιδί και όχι οι γονείς του που το εγκατέλειψαν". 

Τον μήνα του μέλιτος θα τον περάσουν στις ακτές των ΗΠΑ, από το Seattle στο San Diego.

Να ζήσουν και να ευτυχήσουν!

Στην άλλη άκρη της Μεσογείου μια άλλη χώρα καμώνεται πως φοβάται τους φανατικούς ισλαμιστές, ενώ αυτό που στ' αλήθεια φοβάται είναι πόσο τους μοιάζει, κάπως στο πιο βλαχοπουτινικό, πιο ερντογανικό, πιο κομπλεξικά υποκριτικό τους.

Λες να σκάσει μύτη τώρα και το ΕΣΡ (πρόεδροι μάνα και κόρη Κω/λου αντάμα) στο facebook και να μοιράζει πρόστιμα;


Υ.Γ.
Όποιος νομίζει ότι η οικονομική και πολιτική υστέρηση είναι διακριτό πράγμα από την κοινωνική υστέρηση, ότι μπορεί να προοδεύει ένα έθνος εν μέρει και κατά περίπτωση, καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει ιστορία. Ή απλά να κοιτάξει τον χάρτη.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



πηγή πληροφοριών και περισσότερα στο



No comments:

Post a Comment