Thursday, March 31, 2016

Η Αληθινή Εθνική Εορτή


Share/Bookmark


Ηχήστε σάλπιγγες, υψωθείτε σημαίες! Πετάξτε F-16, βγείτε άρματα απ’ τα στρατόπεδα, εμπρός οι παρελαύνοντες, νέοι, γέροι και μεσόκοποι, άντρες και γυναίκες, ξανθιές και μελαχρινές, μαυριδεροί κι ανοιχτόχρωμοι, μουσάτοι και με φαλάκρες, δεξιοί κι αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί, με τα μαγιό και τις μαντίλες σας ο καθείς, με τις γόβες και με τα σκαρπίνια!

Εμπρός στους δρόμους και στις πλατείες, σε βήμα χαρωπό, παράταιρο σαν μεθυσμένο, όλοι στη μεγάλη παρέλαση του έθνους! 

Υψώνουμε ψηλά τις φοβίες και τους μύθους μας, ορθώνουμε το ανάστημα στα τέσσερα, την ανωτερότητα των γονιδίων μας, τους ένδοξους προγόνους μας! Σπάμε στη μεγάλη γιορτή, σαν τα πιάτα στα μπουζούκια ένα προς ένα, όλα όσα δεν θέλουμε να δούμε κι όλα όσα δεν θέλουμε να ακούσουμε: τα κρυφά σχολειά, τις ελληνορθοδοξίες, την οικογενειακή διαφθορά, τις μικροαπάτες μας, τις συνενοχές μας με τους κυβερνήτες μας, τις ένδοξες μακεδονίες και τις μικρασίες και τις κύπρους μας, τους απωθημένους ερωτισμούς μας, τις γλώσσες, τις ντοπιολαλιές και τις μουσικές μας, τις ομορφιές και τις ασκήμιες μας, τους εμφυλίους μας, τα ελλείμματα και τα δάνειά μας, τα ξαδέλφια και τους κουμπάρους μας, τις αρπαχτές απ’ τα παιδιά μας.

Υψώστε λάβαρα να χαθούν τα κρυμμένα, απλώστε ψέματα να λησμονηθούν τα καμωμένα, σηκώστε σημαίες να σβήσουν τα μελλούμενα.

Εμπρός λαέ υπέροχε, ένδοξε και κουτοπόνηρε, λαέ της Πατρίδος, της Θρησκείας, της Οικογενείας, της Μάσας, του Διορισμού και του Τσιμέντου, απ’ άκρη σε άκρη σήμερα, κι από πάνω ως κάτω, ντυμένη σε μπούρκα γαλανόλευκη, εορτάζει η Ελλάς τη Μεγάλη, την Αληθινή Εθνική της εορτή.

Την 1η Απριλίου.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment