Saturday, May 7, 2016

Ο εκβιασμός του απελπισμένου


Share/Bookmark
Το καθεστώς εκβιάζει την αντιπολίτευση με κάθε μέσο για να επωμιστεί τις συνέπειες της δικής του ανικανότητας και πολιτικού αμοραλισμού. Απειλώντας ότι θα ανατινάξει τη χώρα. Για να τους δώσουν λευκό χαρτί διακυβέρνησης. Και να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα στους κάθε λογής χρυσαυγίτες και συμμορίες αρπακτικών ολιγαρχών. Χρησιμοποιεί τα παπαγαλάκια της δραχμής, τον ανεκδιήγητο (διορισμένο από την ίδια παρέα) Παυλόπουλο, ακόμη και ψέματα και ψευτοδιεθνείς πιέσεις, αναπτύσσοντας μια αδέξια στρατηγική έντασης με την Τουρκία σε μια κρίσιμη στιγμή, που η χώρα είναι αδύναμη. Κάνουν με δυο λόγια τα πάντα! Τα πιο επικίνδυνα, τα πιο ανήθικα. Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! (βλέπε σχετικά Ο (μπαγιάτικος;) εκβιασμός και το δίλημμα της Αντιπολίτευσης, Κάτοπτρα )

Η Αντιπολίτευση (και η ελάσσων και η μείζων) δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Θα διαπράξει λάθος τραγικό. Και πιθανότατα αδιόρθωτο.

Οφείλει να εξηγήσει σαφώς πώς από τα 980 εκατομμύρια ευρώ του email Χαρδούβελη φτάσαμε σε ένα χρόνο σε 8 δις, και ανεβαίνουμε, πώς φορτώθηκαν μερικές δεκάδες δις δημόσιο χρέος παραπάνω με το δημοψήφισμα, ποιος οδήγησε στα capital controls, πως όλα τούτα είναι αποτέλεσμα της ανεκδιήγητης "διαπραγμάτευσης" της μαγκιάς, κλανιάς και περηφάνιας του Τσίπρα προσωπικά.

Οφείλει να μη χαρακτηριστεί συνένοχη σε μέτρα που δεν θα αποδώσουν ποτέ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά καταστρέφει την παραγωγική βάση της οικονομίας.

Οφείλει να απέχει από την ψηφοφορία, επιτρέποντας στο καθεστώς να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του κυβερνώντας με την πλειοψηφία ΤΟΥ και να περάσει τα μέτρα ΤΟΥ, έστω και με αρκετά λιγότερες από 150 ψήφους. Να δούμε πόσοι επιτέλους του μένουν. 'Η να βάλει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και να πέσει.

Η αντιπολίτευση οφείλει να παρέχει εναλλακτική πρόταση και να μη νομιμοποιήσει το καραγκιοζιλίκι. Κυρίως να μη γίνει μέρος του.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος

No comments:

Post a Comment