Thursday, June 16, 2016

Ορλάντο, από τον κομπλεξικό στον αλιγάτορα


Share/Bookmark

Απ' ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, ο τύπος που εν ψυχρώ καθάρισε 50 ανθρώπους στο gay bar Pulse υπήρξε θαμώνας του μπαρ, όπου και έκανε γνωριμίες, ενώ χρησιμοποιούσε και σχετικές εφαρμογές γνωριμιών. Καθώς προχωρούν οι έρευνες, εμφανίζεται μια πιο περίπλοκη εικόνα από την αρχική. Δεν είχε κάποια άμεση επαφή με τη διεθνή τρομοκρατία. Όμως, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, συμμαθητών, γνωστών αλλά και της γυναίκας του, επρόκειτο πολύ πιθανό για αυτό που λέγεται λαϊκά "μια καταπιεσμένη αδελφή" (συνειδητά χρησιμοποιώ την έκφραση). "Το πήγαινε το γράμμα", "τον κουνούσε τον πολυέλαιο". Και αδυνατώντας να αποδεχτεί τον εαυτό του και να ζήσει τη ζωή του καταπώς τον καλούσε η φύση του, κατέληξε να τον μισεί μαζί με ό,τι του τον θύμιζε. Αρπάχτηκε ή ταυτίστηκε με την πρώτη ιδεολογία του μίσους που βρήκε εύκαιρη και προσιτή, προμηθεύτηκε με ευκολία και με καρτούλα νομιμότητας δυο τρία πυροβόλα σαν αυτά που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, κι αποφάσισε να ξεμπερδέψει μια για πάντα με αυτό που τον ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια. Μαζί και με τον εαυτό του (βλέπε σχετικά το στόρυ Did internalised homophobia spark Orlando nightclub attack?http://www.bbc.com/news/magazine-36534693).

Τούτη, όπως και κάθε άλλη εσωτερικευμένη φοβία ή στέρηση για πράγματα φυσικά του εαυτού μας που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ή να ικανοποιήσουμε, πέρα από μόνιμο και άδικο βάσανο για τον ίδιο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κι επικίνδυνες διαταραχές, εάν το περιβάλλον δεν βοηθήσει στη διαδικασία απελευθέρωσης και αποδοχής ή δεν προσφερθεί βοήθεια έγκαιρα.

Αρκεί μια ματιά γύρω μας για να αναγνωρίσει κανείς στα σφιγμένα πρόσωπα των στερημένων, αγ@@@των και αγράμματων κάθε είδους, ανδρών και γυναικών, όλων των εσωτερικά καταπιεσμένων, τη στριφνάδα και την επιθετικότητα. Ιδιαιτέρως απέναντι σε ό,τι όμορφο διαθέτουν οι άλλοι: το ότι έχουν ταξιδέψει, μορφωθεί, διαβάσει, ερωτευτεί και ζήσει την επιθυμία τους, ενώ οι ίδιοι το έχουν με ευθύνη δική τους και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος στερηθεί, καταπιέσει και, εντέλει, μισήσει.

Μόλις δυο μέρες μετά, στην ίδια περιοχή, ένας αλιγάτορας, ακολουθώντας τις προσταγές του ενστίκτου του, άρπαξε ένα δίχρονο παιδάκι, λίγο παραδίπλα από το πάρκο του Disney, από το γρασίδι πλάι στο ποτάμι που κάθονταν μαζί με τους γονείς του. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πατέρα του να το σώσει, το φοβερό ερπετό το τράβηξε στα θολά βάθη κι εξαφανίστηκε (https://www.theguardian.com/…/alligator-two-year-old-child-…).

Κατακαημένο Ορλάντο! Δεν τόχει φέτος η χρονιά. Από τον κομπλεξικό στον αλιγάτορα!

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


ΥΓ.
Χτες ένας καλός φίλος που βρέθηκε να διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Ορλάντο τον Αύγουστο για μια εβδομάδα και έχει χώρο, με κάλεσε να του κάνω παρέα στις διακοπές του.
Δεν είμαι προληπτικός. Το αντίθετο. Αλλά λέω να το αποφύγω. Άσε καλύτερα, δεν έχει τριτώσει!1 comment:

  1. really a very nice blog i really appreciate all your efforts ,thank you so much for sharing this valuable information with all of us
    Packers and Movers Mumbai

    ReplyDelete