Sunday, October 4, 2015

Το τρις χειρότερο


Share/Bookmark
Η είδηση: ο υποψήφιος των ναζί για Αντιπρόεδρος της Βουλής έλαβε σε μυστική ψηφοφορία 59 ψήφους, δηλαδή 41 επιπλέον αυτών των ομοϊδεατών του βουλευτών.

Εγώ λοιπόν θα βγάλω ένα άλλο, πιο αισιόδοξο αλλά και πιο πικρό συμπέρασμα.

Και οι πολίτες ψήφισαν μυστικά και οι βουλευτές τους επίσης. Επομένως η ψήφος είναι συγκρίσιμη,

Οι πολίτες έδωσαν σε αυτά τα αποβράσματα 7% με τη μυστική τους ψήφο, εν μέσω κρίσης και κατάρρευσης. Ψηλό κι αυτό το ποσοστό, απαράδεκτο, δεν λέω. Είτε από πεποίθηση όμως, είτε από απέχθεια, είτε από αηδία, είτε από ντροπή, το 93% των πολιτών βρέθηκε απέναντί τους ψηφίζοντας αυτούς που δήλωναν απέναντί τους.

Οι βουλευτές, όμως, που μόλις εξέλεξαν οι πολίτες, ψήφισαν σε ποσοστό 20% έναν από αυτά τα υποκείμενα για αντιπρόεδρο της Βουλής, σε επίσης μυστική ψηφοφορία.

Αυθόρμητο συμπέρασμα, κόντρα σε όσα λένε για τον "αμόρφωτο Ελληνικό λαό" που εκλέγει κάκιστους εκπροσώπους. Έστω και αν φαινομενικά έχουν κάποια βάση, εντέλει δεν είναι και τόσο αληθή.

Το πολιτικό μας σύστημα είναι πολύ χειρότερο από τον λαό επί του σβέρκου του οποίου έχει καθίσει. Συγκεκριμένα και μετρημένα πλέον, ακριβώς τρεις φορές χειρότερο!

Αντί να ηγείται του λαού προς το καλύτερο, να τον εμπνέει, δειλό και ξεφτιλισμένο, τον τραβάει προς τα κάτω. Αυτό τον διαφθείρει. Καθρεφτίζει και νομιμοποιεί μόνο τον κακό εαυτό του. Τον χείριστο.

Αναζητείται ο καλός μας καθρέφτης.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος







No comments:

Post a Comment