Wednesday, February 10, 2016

Το "αριστερό" παράδοξο


Share/Bookmark
Υποτίθεται πως η κανονική αριστερά υπερασπίζεται τη Δημόσια περιουσία και τον Δημόσιο χώρο, περισσότερο από τους άλλους, απέναντι στο ιδιωτικό συμφέρον. Αυτό διακηρύσσει τουλάχιστον η ίδια στην ιδεολογία και στα τεφτέρια της.

Όμως ετούτο που κορυφώνεται συμβολικά αυτές τις μέρες (και όλα αυτά τα χρόνια επαναλαμβάνεται τακτικά), είναι πως μια ομάδα ΙΔΙΩΤΩΝ που εκφράζουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ συμφέροντα (δίκαια ή άδικα, δεν έχει σημασία), καταλαμβάνουν (ή καταστρέφουν) δια της βίας, με το έτσι θέλω, δημόσια περιουσία, δημόσιες υποδομές, αποκλείοντας όλους τους άλλους πολίτες από τη χρήση τους. Ενώ, εν προκειμένω, αυτοί που τις καταλαμβάνουν έχουν πληρώσει και πληρώνουν δια των φόρων τους στην κατασκευή και συντήρησή τους αναλογικά πολύ λιγότερο από τους άλλους πολίτες και ενώ τις χρησιμοποιούν ίσως και περισσότερο για την εμπορία των προϊόντων τους.

Οι υποδομές αυτές (οι δρόμοι) ανήκουν μάλιστα σε ένα κράτος που η ίδια η αυτοαποκαλούμενη αριστερά τυχαίνει να διοικεί.

Κάθε παράδοξο όμως έχει συνήθως μιαν οφθαλμοφανή εξήγηση, ένα καραμπινάτο ψέμα, μια γλωσσική υποκλοπή, όπως και ένα (αναπόφευκτο) τέλος.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





 Εικόνα: Ο Μοναχός Δίχως Πρόσωπο (The Faceless Monk), που μου εξιστορεί κατά καιρούς τα μελλούμενα και τις σοφίες του Θεού. Στον δρόμο για την Αγιοσύνη μάς ποστάρει κατά καιρούς τα μαντάτα του Κυρίου και τις βουλές του. Πού θα πάει, θα αγιάσει κι αυτός κάποτε.





No comments:

Post a Comment