Sunday, July 20, 2014

Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ;


Share/Bookmark
- "Θα χαιρετώ με αγάπη και με σεβασμό έναν χριστιανό γύφτο (sic) και μια γύφτισσα (sic), αλλά θα αποστρέφομαι τον βουλευτή και τον υπουργό εκείνο, που ψήφισε νόμο για την κατάργηση της Κυριακής ημέρας" (Σ.Σ. λόγια αγνής αγάπης: ακόμη και για τους "χριστιανούς" γύφτους) .
Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας


- "Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους… Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους".
ΣΥΡΙΖΑ


- "Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην εκκλησία όσοι ψήφισαν τον νόμο", "να αναλογιστούν την πολιτική τύχη της τέως υπουργού Μαριέττας Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Πειραιώτη υφυπουργού Γεωργίου Καλού, των "αρχιτεκτόνων" της εκδιώξεως των κληρικών από τα σχολεία".
Πειραιώς, Σεραφείμ.


- Η μνημονιακή απαίτηση για απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακής αργίας για όλα τα εμπορικά καταστήματα στοχεύει στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και των μεγάλων πολυκαταστημάτων.
Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική ανατροπή

- "Καταραμένη η εργασία την Κυριακή"
"Η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασσωνικές και τις αθεϊστικές αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! (ΣΣ. Δηλαδή ΔΕΝ την κατάργησε, έκανε πίσω) Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος "ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου", όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, επιχειρεί να ανοίξει τα καταστήματα και την "άλλη", την "εβδόμη ημέρα" ή αλλιώς "τήν ημέρα του Κυρίου", έτσι ώστε να ανατραπεί ἐκ βάθρων η όποια ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών"
"Ο χρόνος της Κυριακής δεν είναι δικός μας! Ανήκει στον Θεό! Άρα ο χρόνος που χρησιμοποιείται για βιοπορισμό μας, για κέρδος κλπ., είναι χρόνος κλεμμένος! Τον κλέβουμε από τον Θεό! Επομένως τα παράγωγα αυτού του χρόνου είναι καταραμένα! Δεν έχουν την ευλογία του Θεού!", καταλήγει ο ίδιος.
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.


- .. η ανακοίνωση καλεί “σε κάθε πόλη και Δήμο, συσπείρωση όλων των εμποροϋπαλλήλων
στα σωματεία μαζί με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων με την ΠΑΣΕΒΕ και
κοινή δράση στις λαϊκές επιτροπές, που εκφράζουν την αγωνιστική συμμαχία των εργαζομένων με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους για οργανωμένη αντίσταση κατά της κυριακάτικης εργασίας”.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

- "Kάποιοι αποφάσισαν να φορολογήσουν και τον Θεό".
Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να στηρίζουν τους εμπόρους που δεν παραβιάζουν την αργία. "Με αυτόν τον τρόπο και αυτοί θα βοηθηθούν και εμάς θα ευλογήσει ο Θεός", σημείωσε σε επιστολή του. Έστρεψε δε τα πυρά του και σε άλλες αποφάσεις της Πολιτείας στις οποίες χρεώνει ότι στρέφονται κατά της Εκκλησίας. Θεωρεί μάλιστα ότι "δημιουργείται ένας λαός που ενοχλείται από τη θέα των ναών και τους ήχους των καμπανών". "Οι αγιασμοί και οι ευλογίες περιορίζονται. Το μάθημα των θρησκευτικών είτε διαστρέφεται είτε αποβάλλεται από την εκπαίδευση των παιδιών ως ανεπιθύμητο".
Μεσογαίας, Νικόλαος


- ''Είναι δάκτυλος εις βάρος της Ορθοδοξίας η κατάργηση της Κυριακής''

"Η Κυριακή είναι μέρα Κυρίου. Ποιος θα βάλει τα χέρια του στη φωτιά κ. υπουργέ της εργασίας; Αν τα βάλετε θα καούν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό".
"Γιατί; Θέλω να το πω από τις θέσεως αυτής. Θα προταθεί από την Ιερά Σύνοδο κι εμείς με κηρύγματα, θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας. Αν και λένε ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν μετά τις 10, δε γίνεται έτσι η συμμετοχή στην προσευχή της Κυριακής. Γίνεται μακριά από τις συναλλαγές, τις στενοχώριες, για να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία.
Γιατί να μας χαλάσουν την Κυριακή μας; Τι κάναμε; Μήπως νομίζουν ότι θα αποκτήσουν κάποιες θέσεις εργασίας; Είναι λάθος! Γιατί δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να πληρώνουν τους υπαλλήλους που θα είναι και την Κυριακή και από τη Δευτέρα. Είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, πράξη ακυρώσεως της Ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας. Πράξη που θα πολεμηθεί", τόνισε ο ίδιος.
Όπως είπε, η Κυριακή των Χριστιανών είναι "παράγων πολιτιστικός υπ αριθμόν 1". Θύμισε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος κι ο Θεοδόσιος θέσπισαν με νόμους την αργία της Κυριακής, η οποία διατηρήθηκε "παρά το ότι περάσαμε την κυριαρχία των Τούρκων τόσων αιώνων".
Θεσσαλονίκης, Άνθιμος


- Ἀλήθεια, ζοῦμε στήν ὀρθόδοξο χριστιανική Ἑλλάδα ἤ σέ κάποια ἀλλόθρησκη χώρα;",
"Ἄν καταργηθῇ καί ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς, πότε θά ἐκκλησιασθῇ ὁ χριστιανός; Πότε θά ζήσῃ τό μυστήριο τῆς Θείας Λειτουργίας, τό ὁποῖο τόν ἀναγεννᾶ, τόν φωτίζῃ, τόν χαριτώνῃ, τόν ἑνώνει μέ τό Θεό;
Πότε τά παιδιά μας, τά ὁποῖα δυστυχῶς εἶναι ἀκατήχητα καί ἕρμαια τῆς κάθε ἀνατρεπτικῆς καί διαστροφικῆς ἰδεολογίας, θά ἀκούσουν θεῖο κήρυγμα;
Τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς τήν ἐθέσπισε ἡ Α' Οἰκουμενική Σύνοδος, ἀποτελουμένη ἀπό ἁγίους καί θεοφόρους Πατέρες καί προεδρευομένη ἀπό τόν ἅγιο Μέγα Κωνσταντῖνο.
Τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς τήν σεβάσθηκαν τόσοι αἰῶνες καί οἱ πιό ἄσπονδοι ἔχθροί τῆς ὀρθοδόξου ἀληθείας!
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς- Και τέλος το κουτοπόνηρο:
Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης προέβλεπε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ. και εξαιρουμένων των αλυσίδων καταστημάτων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων) να λειτουργούν και τις 52 Κυριακές του έτους.
Στη συνέχεια και προκειμένου να αποφευχθεί νέα κυβερνητική κρίση επιτεύχθηκε πολιτικός συμβιβασμός και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων την προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές τον χρόνο, ενώ για τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους, την απόφαση θα τη λαμβάνουν οι αντιπεριφερειάρχες εκτός από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα αποφασίζουν οι δήμαρχοι.
Μετά από απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, που διατύπωσε ο εισηγητής του Μιχάλης Κασσής, ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης να ορίζουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. Η αρμοδιότητα αυτή θα ανήκει στους αντιπεριφερειάρχες.

(Σ.Σ. Έτσι προφανώς στην Αττική ΔΕΝ θα ανοίγουν όπως και στις περισσότερες περιοχές, που πέταξαν τη μπάλα στους Αντιπεριφερειάρχες.)
Πονηρός βουλευτής ΠΑΣΟΚ (κ. Κασσής) και δειλός κι άβουλος υπουργός ΝΔ κ. Χατζηδάκης. 

_________________________________________Σ.Σ.
Όσο περνά ο καιρός τόσο γίνεται φανερή η φύση της αληθινής ιδεολογικής συμμαχίας της συντήρησης στην Ελλάδα: μια ξεκούδουνη και ξεκούρδιστη χορωδία υστερόβουλων υστερικών που ψέλνει την ίδια παράτονη ψαλμωδία και στην ουσία απαιτεί να αποφασίζει αυτή για το πότε κανένας επιλέγει να ανοίξει το μαγαζί του, να πάει για ψώνια, να εργαστεί, να κάνει τις δουλειές του, να ζήσει τη ζωή του, να πάει διακοπές ή για μπάνιο σε μια μέρα χωρίς κίνηση στους δρόμους, να ξεκουραστεί, να συναντηθεί με τους ανθρώπους του σε μια πόλη που λειτουργεί.

Μια ψαλμωδία με ιδεολογήματα φανατισμού και μίσους και μόνη πραγματική έγνοια να ακυρώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα κάποιου άλλου. Να επιβάλουν το δικό τους σχέδιο ζωής. Να διαχειριστούν τον χρόνο των άλλων. Να επιβάλουν τα δικά τους (ακριβά και αντιδημιουργικά) ολιγοπώλια. Μην και χάσουν κάτι από την πελατεία τους που το κράτος οφείλει να πείσει δια της βίας να προσέλθει όποτε και όπου αυτοί επιθυμούν.

Μια βαθιά συντηρητική συμμαχία μιας ακροδεξιάς «ψευτοαριστεράς» που απεχθάνεται κάθε αλλαγή με την όμοιά της «δεξιά» που πορεύονται ωραία και καλά αντάμα με τους δειλούς ψευτομεταρρυθμιστές, φωνασκώντας παράταιρα για της τρόικας τα μάτια, ως μια ωραία μισότρελη οικογένεια.

Κι απέναντι κανένας σοβαρός αντίλογος για τα δικαιώματα των πολιτών, για τη δυνατότητα να παράγουν, να χρησιμοποιούν υποδομές που έχουν πληρώσει (δρόμους, καταλύματα, μαγαζιά, μεταφορές) που τη μια μένουν κενές και την άλλη μπουκώνουν κι επομένως είναι πανάκριβες.

Κάτι μισόλογα μόνο για τους τουρίστες (λες κι οι ντόπιοι δεν έχουν ψυχή) με μια ένοχη διάθεση, μια κουτοπόνηρη ακύρωση, μοιραίοι κι άβουλοι, σκιαγμένοι μην κι έχουνε το τέλος της Μαριέττας Γιαννάκου, που λέει κι ο καλός Δεσπότης του Πειραιά.

Η κουτοπόνηρη Κυβέρνηση είναι κατά βάθος με τον "χωροφύλαξ" αλλά προσπαθεί να ξεγελάσει και τον "αστυφύλαξ", τους πολίτες δηλαδή που μοιραζόμαστε τη θέληση για ελευθερία και για πρόοδο και θέλουμε να ζούμε στον σύγχρονο κόσμο.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος

No comments:

Post a Comment