Monday, December 22, 2014

Το κτήνος


Share/Bookmark
Πάνω από 200 γράμματα του Άντερς Μπρέιβικ έχουν κατάσχει οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία δικτύου εκτός φυλακής από τον ακροδεξιό ισλαμόφοβο Νορβηγό μακελάρη 77 Νορβηγών, κατά τεκμήριο αθέων ή Χριστιανών, κυρίως νέων και εφήβων κατασκηνωτών στο νησί Ουτόγια, το καλοκαίρι του 2011.

Συμμετρικό αντικαθρέφτισμα του μίσους που προσπαθούν να θρέψουν οι φανατικοί εξτρεμιστές, αυτό το μίσος από το οποίο τρέφονται οι ίδιοι, με τη δολοφονία από τους Ταλιμπάν 130 παιδιών μουσουλμάνων στο Πακιστάν.

Τα φίδια, μόλις εκκολαφθούν από το αυγό τους, σκοτώνουν το ακριβότερο που έχουν οι συμπατριώτες τους που δεν τους ακολουθούν, που στέκονται απέναντί τους, που βρίσκονται σε πόλεμο με το μέρος εκείνο του ίδιου τους του εαυτού που γεννά τα τέρατα. Κι ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν έτσι να μεταγγίσουν σε όλους τη δική τους ψυχοπάθεια, το δικό τους δηλητήριο, το απόλυτο κακό τους.

«Έχουμε απορρίψει την αποστολή κάποιων γραμμάτων για λόγους ασφαλείας. Μιλάμε για περίπου 220 γράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιλινγκ Φέστε, εκπρόσωπος της φυλακής.

«Ελέγχουμε την επικοινωνία του και δεν θα του επιτραπεί να δημιουργήσει δίκτυο εκτός φυλακής», πρόσθεσε.

Την καταγγελία για παρεμβάσεις της διοίκησης των φυλακών στην αλληλογραφία του έκανε ο ίδιος σε εφημερίδα της Νορβηγίας.

Το ενδιαφέρον είναι πως το ανθρωπόμορφο κτήνος έχει εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα, αποκηρύσσοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, τη διάδοση των ιδεών μέσω της βίας. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες, πηγή έμπνευσης αποτελεί η εκλογική επιτυχία των ναζιστών στη χώρα μας.

Ε, αφού εξάγουμε πλέον θλιβερή τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους θέματα, μήπως να εμπνευστεί και από άλλες εθνικές μας επιτυχίες στην ευγενή του προσπάθεια να κάμψει την αποφασιστικότητα των Νορβηγικών Αρχών;

Γιατί δεν ξεκινάει μια απεργία πείνας για την ελευθερία της επικοινωνίας του;

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



(πηγή πληροφοριών: kathimerini.gr)



No comments:

Post a Comment