Tuesday, February 4, 2014

Προσοχή στον Γορίλα, κύριοι Δικαστές


Share/Bookmark
1,1 δις θα επιστραφεί από τα λεφτά που οι ίδιοι επιδίκασαν στον εαυτό τους. Πάει το "πρωτογενές" ολόκληρο. Μια χαψιά. Και μια μόνιμη επιβάρυνση μόλις 600 μύρια το χρόνο.

Με το που μύρισαν χρήμα (προσωρινό και εντελώς ασταθές, έστω) κι εκλογές, σαν στερημένα junkies, άρχισαν τις "αποφάσεις". Τα κόλπα τα χοντρά. Τα αντισυνταγματικά τα μονόμπαντα.

Έτσι θα διαπραγματευτούν από καλύτερη θέση. Πέρνα τώρα ένα καινούριο νόμο να τα περικόψεις. Αλλά όσο και να κόψουν, κάτι θα πάρουν. Έρχονται κι εκλογές, κρέμεται κι από μια κλωστή η κυβέρνηση, κρέμεται και από τη δική τους ανοχή στις αντισυνταγματικές πρακτικές της προς όλους τους άλλους.

Τα μισά άρθρα των φορολογικών νόμων είναι όχι απλά αντισυνταγματικά, αλλά εντελώς αντίθετα στις Διεθνείς Συνθήκες, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατάσχουν προληπτικά χωρίς να οφείλεις, σε φορολογούν χωρίς να βγάζεις λεφτά, σου ζητάνε να πληρώνεις όντας άνεργος, σου απαγορεύουν να εργαστείς για να μπορέσεις να τους πληρώσεις για να τα πάρουν από τους συγγενείς (αν έχεις), στα ζητάνε αναδρομικά, σου ζητάνε αποδείξεις κι άλλες αποδείξεις για να μη σε φορολογήσουν παραπάνω, σε κάνουν εισπράκτορα του κράτους, αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού πριν από κάθε ριξιά και άλλη μια φορά μετά από αυτή, δεν σου επιτρέπουν καν να προσφύγεις στη δικαιοσύνη, ό,τι νάναι κι ό,τι αρπάξουν ...

Κανένας νόμος δεν ακυρώθηκε. Κανένας δεν αντιδρά, κανένας δεν προσφεύγει καν. Ακόμη και τα επιμελητήρια των επαγγελματιών φωνάζουν και χειρονομούν για να τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους. Στα μουλωχτά κι αυτοί τ' αρπάζουν από τους φόρους και τις εισφορές. Νομική δράση στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια καμία. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε; Από τις κρατικές αρπαχτές απέναντι στα μέλη τους ζουν κι αυτοί, τι περιμένεις;

Όταν αφορά τη φορολογία, δεν πά' να γίνει κουρέλι το σύνταγμα, κωλόχαρτο το δίκαιο, σκουπίδι οι διεθνείς συνθήκες. Δεν πάει να σβήνει κάθε αίσθημα δικαιοσύνης. Τι μας νοιάζει εμάς;

Όταν όμως έχει να κάνει με τις δαπάνες, και ειδικά με τις αμοιβές του βαθέος κράτους, αυτή η ρημάδα η "αντισυνταγματικότητα" λάμπει με μιας και καταυγάζει τις δημοκρατικές συνειδήσεις και τα συνταγματικά πορτοφόλια.

Το τουρκικό βαθύ κράτος, τουλάχιστον, εκτός από τα λεφτά έχει κι έναν φανατισμό, μιαν ιδεολογία, κάποιας μορφής έστω στρεβλό πατριωτισμό.

Το ελληνικό αντίστοιχό του είναι βαθιά παραδόπιστο. Μια δράκα ανθρωπάκια που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για πέντε φράγκα.

Σε αυτούς το αφιερώνουμε εξαιρετικά. Δεν θ' αργήσει η στιγμή που θα ξεμυτίσει η έγκλειστη φύση.

Προσοχή στον Γορίλα, κ. Δικαστές.

Γιώργος Γιαννούλης- ΓιαννουλόπουλοςΗ ελληνική εκδοχή του Gorille, του μεγάλου τραγουδοποιού George Brassens

"................Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην Ευρωζώνη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου δανείων της τάξης των 10-20 δις ευρώ. Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών τηρούν στάση αναμονής επί του θέματος και επιμένουν ότι η Ευρωζώνη «έχει την υποχρέωση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος που δημιουργήθηκε από την μη εφαρμογή αποφάσεων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η οποιαδήποτε λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει νέους δημοσιονομικούς όρους.
Παραφωνία στα θετικά νέα που καλλιεργεί το οικονομικό επιτελείο είναι η ανάγκη για κάλυψη των αμοιβών που έχουν χάσει οι εργαζόμενοι που βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικών μισθολογίων. Δικαστικοί, ένστολοι, συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών και εν γένει όσοι αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο εκτιμάται ότι θα «κοστίσουν» στον κρατικό προϋπολογισμό περί το 1,1 δις ευρώ εάν τελικά το Δημόσιο πρέπει να τους επιστρέψει όσα τους έχει περικόψει από τον Αύγουστο του 2012.
Παράλληλα, θα πρέπει να λάβει και μέτρα ύψους 500-600 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις τρύπες που δημιουργούνται στον προϋπολογισμό από εδώ και στο εξής. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται διάφορα σενάρια, όπως η σταδιακή επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος 10ετίας ή μία νέα μισθολογική ρύθμιση στις ίδιες επαγγελματικές ομάδες ώστε να μην «πληρώσουν» οι υπόλοιπες ομάδες το κόστος....."
πηγή kathimerini.gr
No comments:

Post a Comment