Thursday, May 14, 2015

Μη θορυβείστε


Share/Bookmark
Η ανθρωπότης, τα έθνη, ουδέποτε υπέστησαν κατακλυσμιαίες καταστροφές από τους διεφθαρμένους (καθότι παραμένουν έλλογοι, με ισχυρό ένστικτο επιβίωσης). Αντιθέτως, επλήγησαν σφόδρα από τους φανατικούς, υποστήριζε με τη συνήθη του κυνική μελαγχολία ο Emile Cioran.

Και από τους βλάκες, θα πρόσθετα εγώ, επήλθαν συμφορές. Ενίοτε δε, εάν η βλακεία συνυπάρξει στην εξουσία με τον φανατισμό αντάμα, το μείγμα είναι πιο καταστροφικό, πιο κακόγουστο και κάπως πιο πομπώδες.

Για τον λόγο αυτόν, σύντροφοι, μη φοβάστε εκείνους που διορίζουν και βολεύουν αξιοκρατικώς τα ξαδέλφια, τα ανήψια, τις μανάδες, τους παππούδες, τις προγιαγιάδες, τους συγγενείς, τους φίλους, τους εραστές, τις καθαρίστριες, τους δεητζήδες, τους ταξιτζήδες, τους περιπτεράδες, τους πελάτες τους όλους και τα αγέννητα παιδιά τους προκαταβολικά. Ιδίως δε, ησυχάστε εάν εισπράττουν και ποσοστό εις χρήμα ρευστό ή εις ψήφους. Διότι ποια άλλη μεγαλύτερη διαφθορά από αυτή, με τα λεφτά και τα χρέη των άλλων, των ανέργων και όσων έκαναν οικονομία ή προσπαθούν να ξεκινήσουν κάτι στη ζωή τους, να πληρώνεις τις ψήφους ακριβότερα από τον ίδιο τον μισθό (άντε και κάποια μπαξίσια) της θέσης που σου εξασφαλίζουν; Να κλέβεις πολλά καταστρέφοντας πολλούς για λογαριασμό πολλών κλεπταποδόχων για να κρατήσεις συγκριτικά λίγα.

Φαντάζεσθε ποτέ ότι θα διανοηθούν να τους πληρώσουν όλους τούτους με παλιόχαρτα; Θα πέσουν να τους φάνε.

Έτσι θα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να τα βουτήξουν από τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους απέλπιδες, να αφοπλίσουν το κράτος ζητιανεύοντας κι εκβιάζοντας την οικουμένη με ομήρους τους κατοίκους του, για να καταβάλουν τις δικές τους οφειλές στους πελάτες τους, όσο μπορούν και όσο πάει, σε νόμισμα σκληρό σαν το κεφάλι τους. Άλλως πως θα καταλήξουν παλουκωμένοι από τους ευεργετηθέντες.

Για τον λόγο αυτό μη θορυβείστε αν και όσο οι διεφθαρμένοι υπερτερούν των φανατικών. Όσο διορίζουν (ειδικά αν διορίζουν με 12%), όσο εξαγοράζουν ψήφους, όσο δημιουργούν πολλές προσωπικές υποχρεώσεις σε πολλούς, που πρέπει να καταβάλουν σε ευρώ. Οι πελάτες τους είναι εξίσου διεφθαρμένοι και θα τους κατασπαράξουν εάν τους απατήσουν. Κι εκείνοι το γνωρίζουν. Έτσι θα επιχειρήσουν οι διεφθαρμένοι να καθαρίσουν τους φανατικούς για να το αποφύγουν.

Να ανησυχείτε όταν οι φανατικοί παίρνουν το πάνω χέρι. Ή αν οι βλάκες υπερτερούν και στις δυο παρατάξεις, καθότι απρόβλεπτοι και άλογοι εξ ορισμού.

Αν αποφύγουμε αυτόν τον σκόπελο, αρχίζουν τα δύσκολα. Όταν οι πελάτες πάψουν να σιτίζονται διότι δεν μένει μια στην τσέπη κανενός κι οι ξένοι πάψουν να λυπούνται τους ομήρους (όλους εμάς), τότε οι αληθινά απελπισμένοι, αυτοί που δεν τους απομένει τίποτα, ούτε στον ήλιο μοίρα, καμιά ελπίδα, καμιά διέξοδος, χάνουν συνήθως τα λογικά τους και σαλεύουν. Τότε είναι που το πράγμα χοντραίνει, ραγίζει η ομερτά και οι πελάτες τους ακόμη τους εγκαταλείπουν αναζητώντας καταφύγιο όσο όσο.

Γι’ αυτό χαμογελάστε καλύτερα και γρηγορείτε. Αλλά μείνετε μακριά από τους διεφθαρμένους και τους διοριστές με ξένα κόλυβα. Μην τους ανέχεστε, μην τους χαρίζεστε, ούτε σ’ αυτούς ούτε στους προκατόχους τους, από τους οποίους έμαθαν –νομίζουν- τα κόλπα οι αφελείς. Ας βγάλουν άκρη μόνοι με τη φανατίλα, τα αποβράσματά τους.

Νάχει διέξοδο αλλού ο κόσμος.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





 Εικόνα: Ο Μοναχός Δίχως Πρόσωπο (The Faceless Monk), που μου εξιστορεί κατά καιρούς τα μελλούμενα και τις σοφίες του Θεού. Στον δρόμο για την Αγιοσύνη μάς ποστάρει κατά καιρούς τα μαντάτα του Κυρίου και τις βουλές του. Πού θα πάει, θα αγιάσει κι αυτός κάποτε.





No comments:

Post a Comment