Sunday, June 28, 2015

Να 'μαστε λοιπόν εδώ...


Share/Bookmark
Καλούμαστε οι Έλληνες πολίτες από τις αντιευρωπαϊκές τριτοκοσμικές βαλκάνιες συμμορίες που κυβερνούν και τα πονηρά αφεντικά τους (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα καταφανώς αντισυνταγματικό, επί δημοσιονομικών θεμάτων, "δημοψήφισμα"-παρωδία, σε πέντε μέρες, επί κάποιας πρότασης που δεν υπάρχει (το eurogroup ανακοίνωσε επίσημα το τέλος των διαπραγματεύσεων και τη διακοπή κάθε στήριξης στις 30 Ιουνίου). Πιθανότατα με τις τράπεζες κλειστές και την πρώτη επίσημη φάση της χρεωκοπίας σε εξέλιξη. Προφανώς δεν θα πληρωθούν τα οφειλόμενα από την Κυβέρνηση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ στις 30 Ιουνίου, διότι δεν υπάρχουν τα λεφτά. Με έναν Πρωθυπουργό που ισχυρίζεται πως ό,τι και να συμβεί δεν έχει την πρόθεση να θέσει στον λαό την εντολή του.

Μετά τις πόρτες των φυλακών άνοιξαν και αυτές των φρενοκομείων. Ζούμε έναν πλήρη παραλογισμό, τον οποίο πιθανόν δεν έχει νόημα να νομιμοποιήσουμε. Και φαίνεται πως δύσκολα θα φτάσει ως το τέλος του. Εάν αυτό δεν είναι εκτροπή, τότε τι είναι;

Τα δυο μεγάλα ευρωπαϊκά δημοκρατικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι, με όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς με το ένα ή το άλλο, που αυτονόητα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να βρουν τη δύναμη να ηγηθούν και να δώσουν σαφή κατεύθυνση στους πολίτες αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Και κάθε ένας μας να τη στηρίξει χωρίς άλλες σκέψεις.

Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος




 Εικόνα: Ο Μοναχός Δίχως Πρόσωπο (The Faceless Monk), που μου εξιστορεί κατά καιρούς τα μελλούμενα και τις σοφίες του Θεού. Στον δρόμο για την Αγιοσύνη μάς ποστάρει κατά καιρούς τα μαντάτα του Κυρίου και τις βουλές του. Πού θα πάει, θα αγιάσει κι αυτός κάποτε.





No comments:

Post a Comment